Hae tästä blogista

27.8.2014

Muuttopäivä ja ensimmäiset päivät Skånessa

Hejsan alla kära läsare!

Pahin muuttokaaos on laantunut ja pääsen vihdoin istumaan hetkeksi alas kirjoittaakseni blogiin.Tätä postausta olette varmasti odottaneet, monet ovat jo kyselleet miten täällä menee ja jos edes olen hengissä.. Ja hengissä ollaan! :D 


Sunnuntai 24.8 aamu; Kello herättää 04:30 isän luona. Hoidan aamupuuhat ja hyvästelen veljeni, isäni ja koiran. Hyppään auton rattiin ja ajan keskustaan. Kämpälle tullessa hoidan viimeiset siivoukset ja pakkailut ja lähden Rebeckan kämpille. Tyhjäämme ensin hänen kämpän ja seuraavaksi minun kämppäni. Lopuksi suuntana talli, missä pakkaamme hevosten tavarat ja hevoset kyytiin. Cheerun kanssa pieniä ongelmia lastauksessa, onneksi olimme varanneet paljon aikaa joten lähdimme kuitenkin hyvissä ajoin. Tästä alkoi meidän pitkä matka ja lastina minulla oli koko elämäni mukana (aivan kirjaimellisesti).

Sama päivä, noin kello 15.20; Saavumme Tampereen raviradalle, saamme hevoset ulos kopista juuri ennen kuljetusauton saapumista. Hevoset lastataan luksus-kuljetusautoon ja vilkutamme heille hyvästit. Ensimmäinen etappi paketissa. Kun hevoset ovat lähteneet matkaan, jatkamme ajelua Turkuun jossa lähdemme iltalaivalla Tukholmaan.

On the boat; happy girl going to Sweden! :D

namnam :)
Maanantai 25.8 aamu; Herätys soi klo 05:00 (Ruotsin aikaa). Kestää hetki tajuta että herään laivan hytistä ja olemme tunnin päästä Tukholmassa. Nousen, käyn suihkussa ja pakkaan laukkuni. Haemme R kanssa take away- aamupalat ja suuntaamme sen jälkeen autokannelle odottelemaan laivan saapumista satamaan. Pääsemme suht. nopeasti poistumaan laivasta ja kiemurtelemme läpi Tukholman keskustaa päästäksemme E4:lle - tie joka johdattaa meidät Ruotsin halki kohti Skånea ja Flyingeä.

.. Monen tauon, kinastelun, virheajon ja naurun päästä olemme vihdoin perillä kartanon pihassa missä tulen asumaan. Katson ympäri ja maisemat ovat kuin otettuja lasten kuvakirjasta. Niin käsittämättömän hieno paikka etten tiedä miten sitä kuvailisin. Tervehdin tilan omistajaa joka näyttää minulle paikkoja ja antaa huoneeni avaimen. Päätämme purkaa minun tavarat autosta ennen hevosten saapumista.

Huhhuh tätä tavaran määrää.. :D
.. Hevoset saapuvat tilalle pari tuntia myöhemmin. On ihanaa saada nähdä C, vaikka näky ei ollut kovin kaunis. Sen katse oli raukkamainen - reissu oli varmasti ollut rankka niin tottumattomalle matkustajalle. Onneksi se näytti muuten voivan ihan hyvin. Otimme hevoset talliin ja siellä Cheeru sai syödä ja juoda. Koska Rebeckan hevonen tulisi lähtemään, päätin päästää Cheerun ulos jo tarhaan ettei erosta tulisi liian raskas. Cheerun raukkamainen ilme muuttui iloiseksi kun se pääsi juoksentelemaan. Päiväni jatkui tästä vielä monen tunnin ajan ja olin aivan puhki päästessäni puoli kahdentoista aikaan yöllä nukkumaan.


Cheerun ensimmäinen tarhailu Ruotsissa :)

1200km ajettuna pitkin Suomen ja Ruotsin teitä sekä laivamatka takana ja vihdoin pääsin unelmapaikkaani. Vaikka reissu olikin todella rankka, oli se kuitenkin sen arvoinen.


Eilen oli periaatteessa ensimmäinen päivä täällä Flyingessä. Aamu seitsemältä hoidimme hevoset ja nukuin sen jälkeen puolipäivää. Loppupäivästä laitoin huonettani kuntoon, hoidin hepan ja kävin ruokaostoksilla. Cheeru sai olla vapaalla ja vaan nauttia. Huomaa kuinka paljon myös se rakastaa tätä paikkaa.

Rakas pieni vauvani <3
Tänään nousin samoihin aikoihin kuin eilen, kävin aamutallin hoitamassa ja järjestelin taas huonetta, joka alkaa nyt näyttämään jotenkin asumiskuntoiselta. Tunnin päästä lähden Lundiin asioimaan ja myöhemmin liikutan Cheerun, ajattelin varmasti juoksuttaa kevyeesti etten rasita sitä liikaa heti tuon pitkän reissun jälkeen.

Lumoavat maisemat keittiönikkunassa aamukahvia keittäessä.. <3

Tässä tuli taas pitkää tekstiä.. Mutta lyhyeesti sanottuna me voimme HYVIN (!!) ja viihdymme täällä. Täällä on aivan ihana olla. <3

Ajattelin että voisin ottaa paikasta kuvia/videota jos haluatte nähdä miltä täällä näyttää? Kommentoikaa! :) Nyt minun täytyy jatkaa puuhia täällä, vi hörs senare!



8 kommenttia:

  1. Oi hitsit kuinka onnellinen oon sun puolesta! Mä ainaki halun paljo kuvia ja videoita tosta paikasta!! En jaksa odottaa seuraavaa postausta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti Sofia <3 Täällä on oikeasti niin kaunista, saan varata kunnolla aikaa kuvauksiin että näkee minkälaista täällä on kun tää on niinkuin satukirjasta otettu!

      Poista
  2. Va rolit att ni trivs!! Å jåå vi vill sij meir meir meir!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Har no aldrig trivas såhe bra nånstans förr från första början, dehe e så vårt ställe! <3 Mer ska du no få se! ;)

      Poista
  3. Härlit för Cheeru att få va i en stor hage nu! :)
    å jaa, gör gärna en bildbomd på område där du/cheeru bor ;)
    /Anso

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo verkligen, man ser verkligen hur mycket han njuter av livet här! :)
      Bildbomb e påväg, får bara se till att reservera tillräcklig mycket tid för fotase för att bilderna ska ge rättvisa till hur drömlikt det faktist är här. :)

      Poista
  4. Mihin Rebekka on menossa? Jos saa udella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rebecka lähti ns. lärling (suomeksi "oppipoika") tunnetulle myynti- ja kilpailutallille täällä Skånessa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä täältä missä asun. :) Enempää en tiedä jos uskallan paljastaa ilman Rebeckan lupaa. ;)

      Poista