Hae tästä blogista

4.7.2014

Elämän sekamelskaa ja mikä ihmeen hippologi..?

Huomenta!

Blogiin, naamakirjaan ja puhelimen välityksellä on virrannut lukuisia onnitteluja ja haluan vielä kiittää kaikkia. Tämä on minun unelmani jota syksyllä lähden toteuttamaan. Joka sekuntti kun ajattelen asiaa  ja ilon kyynel valuu poskellani olen kiitollinen tästä. Kiitollinen siitä että he oikeasti näkivät palavan haluni ja potentiaalini tänne paikkaan. 

Suunnilleen puolitoista kuukautta jäljellä, sen jälkeen meidän pitäisi olla jo matkassa. Olen ottanut nopeasti ohjat käsiini (koska nopeat syövät hitaat) ja meitä odottaa jo tallipaikka sekä asuntola Flyingessä, vielä samalla pihalla joten saan lähes kirjaimellisesti Cheerun "omaan pihaan". Samalla kun on haikeaa lähteä Vaasasta ja jättää kaikki, on myös uskomattoman ihanaa lähteä, uuteen paikkaan ja aivan yksin. Tätä olen tarvinnut jo pitkään.

Muutto ja työ pistää tällä hetkellä siis elämäni menemään täysillä eteenpäin, enkä paljon ehdi menneisyyttä haikailemaan.
Vuosi sitten en kyllä todellakaan olisi uskonut että elämäni tekisi tällaisen täyskäännöksen! 

Monia on mietityttänyt ja kysymyksiä on tullut että minne kouluun olen oikein menossa? Mikä on Hippologi?Nyt hyvät ystävät sen teille kerron!

Hippologikoulutus on Euroopan tai ehkäpä koko maailman ainut yliopistotasoinen hevosalan koulutus. Tätä ei voi verrata edes Suomen Ypäjään koska ne ovat aivan eri asioita (hevosihmiset kun haluavat sen vertailla ehkäpä juuri Ypäjään, mutta koska ne käsittää niin laajasti eri asioita se ei ole ollenkaan vertailukelpoinen). Koulutuksen pituus on yhteensä kolme vuotta; perustutkinto kestää kaksi vuotta ja kolmas vuosi on kandidaatintutkinnon suorittamista varten. Ensimmäinen vuosi opiskellaan Flyingessä etelä-Ruotsisissa, toinen vuosi Strömsholmenilla(lähellä Tukholmaa) ja kolmas vuosi joko Flyingessä tai Strömsholmenilla riipuen siitä mitä kandidaattitutkintoa on hakenut.



Koulutukseen hakiessa lukio täytyy olla suoritettuna. Ruotsi A-kielenä on pakollinen, ja jos sitä ei ole voi etäopintona lukea Svenska B jotta täyttää vaatimukset. Lisäksi sinun on täytynyt lukea biologiaa (lähes kaikki lukion kurssit) sekä yhteiskuntaoppia. Aikaisemmin vaadittiin myös kuuden kuukauden työkokemusta, nykyään se on vapaavalintainen mutta siitä saa hakutilanteessa lisäpisteitä. Täyttäessäsi hakuvaatimukset sinut kutsutaan päivänmittaiseen pääsykokeeseen, missä itsekin olin toukokuussa. Kokeessa ratsastetaan koulu- ja esteratsastusta, sekä esitetään hevonen maasta käsin. Hakutilanteessa vaadittava ratsastuksentaso on suurinpiirtein helppo B/110 cm.

Kokeet vaativat paljon treeniä, keskittymistä ja täysillä panostautumista. Minä elin ja hengitin hevosurheilua ja sisäistin kaiken mitä eteen tuli. En ole koskaan antanut itsestäni näin paljon kun tein tätä koetta varten.

Kolmen vuoden aikana koulussa opiskellaan kaikkea hevosiin liittyen; ruokintaa, jalostusta, fysiologiaa ja anatomiaa, ratsastuksen teoriaa, sairauksia, ensiapua, tallirakentamista jne. Tämän liisäksi kouluun sisältyy paljon käytännön asioita kuten tottakai ratsastusta(niin koulua kuin esteitä) nuoren hevosen sisäänratsastus ja nelivuotiaiden valmistelua laatuarvosteluun sekä paljon muuta. 

Tämä on minun unelmani. 

4 kommenttia:

  1. mitä työtä haluat tehdä sit kun valmistut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain vaiheessa elämääni perustan oman yrityksen, mutta aika sen näyttää tapahtuuko se heti koulun jälkeen vai ei. :)

      Poista
  2. Voi vitsit kuulostaa aivan upealta. :) Onnea sulle! Löysin blogisi vasta ja jään kyllä seurailemaan mielenkiinnolla.

    world-with-horses.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin mahtavaa kyllä!! Ja kiitos, jää mielellään seuraamaan meidän elämää kohta mantereen toisella puolella. :)

      Poista