Hae tästä blogista

17.4.2013

LCHF - Mantelipuuro: RESEPTI!

Noniin, tässä sitä odotettua puuroreseptiä vihdoin tulee! Itse muokkaan reseptiä jonkin verran lähes päivittäin saadakseni vaihtelua, mutta tänään tein melkein alkuperäisen version puurosta.

Mantelipuuron 1 annoksen tekoon tarvitset:



  • 30g voita
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • 1-1½dl mantelijauhoja
  • suolaa & steeviaa oman maun mukaan (itse EN käytä mitään näistä)


Aloita sulattamalla voi kattilassa.


Voin sulattua kaada HETI sekaan maito/kerma ettei voi ala kiehumaan liikaa. (Tänään käytin 1dl kermaa ja 1dl vettä ja puuro onnistui kuitenki yhtä hyvin!) Sekoita. Lisää sen jälkeen mantelijauho, hiljennä lämpöä ja sekoittele ettei puuro pala pohjaan.


Tässä vaiheessa lisään muut ainekset, tänään lisäsin joukkoon ainoastaan pellavansiemeniä (n. 2 rkl) ja ripaus kanelia.


Lisättyäni muut ainekset sekoittelen puuroa niin että siitä tulee "puuromainen" koostumus.


Lopuksi kaadan puuron kulhoon ja asettelen lisukkeet.Tänään tarjolla oli pilkottua mantelia ja mustikoita. 

Voilá!


Lopuksi vielä asioita jota kannattaa ajatella kun keittää puuroa:
  • Jos lisäät puuroon proteiinijauhetta niinkuin minä joskus teen, sekoita TODELLA tarkasti koska jauhe palaa helposti pohjaan (nimimerkki kokemusta on). Silloin voit myös ajatella laittavasi vähän vähemmän mantelijauhoa tai sitten enemmän maitoa/vettä/kermaa.
  • Teen yleensä tämän reseptin ilman mittaamista, siksi tuon mantelijauhon määrä on vaikea sanoa. Puuron tekeminen myös nopeuttuu jos laittaa enemmän jauhoja/vähemmän nestettä koska silloin ei tarvi sekoitella yhtä kauan.
  • Koska tämä on LCHF-puuro se voi maistua "normi-ruokavaliolliselle"rasvaiselta ja kermaiselta. Ensimmäisen kerran kun tein tätä sain alas ehkä puolet puurosta koska se oli niin rasvaista. Nyt olen alkanut kuitenkin tottua puuron koostumukseen, mutta käytän kyllä melkein AINA maitoa kerman sijaan ja välillä pienennän myös voin määrää, juuri ylläolevasta syystä. 

Lopuksi vielä pari esimerkkiä tehdyistä mantelipuuroista:



Toivottavasti tykkäsitte reseptistä, ja sanokaa vain jos haluatte ainekset näihin muihin puuroresepteihin! :)





4 kommenttia:

  1. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja tiedän todellakin mitä testaan tällä viikolla :D nuo muutkin puuro-ohjeet kyllä kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, tämä on todellakin testaamisen arvoinen! :) Saadakseni vaihtelua puuron makuun olen välillä siihen sekoittanut proteiinijauhoja (Belgian Chocolate makuista) tai kakaojauhetta (Van Houten-merkkiä tottakai, parasta!) ja myös vaihdellut sillä mitä laitan puuroni päälle. Parhaiten päälle sopii mielestäni vadelmat ja pilkottu manteli mutta esim. tuoreen mangon pilkkominen puuron päälle tuo mahtavan vaihtelun arkeen! :)

      Poista
  2. Ihanalta näyttäviä puuroja. Saisinko vielä niistäkin lisätietoja. Oma mielikuvitus vähän jumissa.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lue ylläoleva kommentti niin saat lisää tietoa. :)

      Poista