Hae tästä blogista

27.3.2013

Annan keittiöstä: LCHF Pekoni-Parsakaali gratiini

Tämä gratiini on todella herkullinen ja helppo tehdä!




Yhteen vuokaan tarvitset;



  • noin 400g parsakaalta (voit laittaa enemmän tai vähemmän riippuen uunivuoan koosta)
  • ½ - 1 paketti pekonia (4-8 siivua)
  • 2 kanamunaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl juustoraastetta
  • pippuria ja suolaa maun mukaan

Tee näin:

Laita uuni 225 asteelle. Siivua pekoni ja paista se pannussa rapeaksi, valuta pois ylimääräinen rasva. Pilko parsakaali(jos käytät tuoretta) ja keitä ne kattilassa 3-4 minuutin ajan. 




Valuta parsakaali siivilässä ja laita ne sen jälkeen lämmönkestävään uunivuokaan ja ripoittele pekoninsiivut päälle. 



Sekoita seuraavaksi loput ainekset kulhossa, maista ja kaada lopulta seos parsakaalin ja pekonin päälle. Halutessasi voit ripoitella päälle vielä vähän juustoa.


Laita gratiini uuniin noin 10-15minuutin ajaksi, gratiini on valmis kun juusto on saanut kauniin kullanruskean sävyn. 


Voilá! 

Nautinnollisia ruokahetkiä! :)


4 kommenttia:

  1. Onko sulla ehdotuksia, millä tuon pekonin voisi korvata? Muuten tosi hyvä ja helppo ohje, mutta pekoni ei tälle tytölle maistu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonin voi helposti korvata esim. kanalla, kinkulla tai muulla lihalla! Jos haluat ihan vege-gratiinin niin pekonin sijasta voi lisätä vaikka aurinkokuivattuja tomaatteja, namnam! :)

      Poista
  2. Voisitko tehdä lähiaikoina reseptin proteiinipuurosta ja/tai mantelipuurosta? Tein tänään lounaaksi juuri tuota pekoni-parsakaali gratiinia ohjeesi mukaan, ja kylläpä tulikin herkullista! namnam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva että tykkäsit!:) Kyllä voin laittaa reseptiä, heti seuraavan kerran kun teen sitä! :)

      Poista