Hae tästä blogista

16.10.2014

Autumn is coming

Istun kirjoittaessani tätä postausta yläkeittiössä ikkunan vieressä, katsellen ulos sateiseen syyspäivään. Talossa on hiljaista koska suurin osa meistä on koulussa. Itse tsemppailen pahoinvoinnin ja kuumeen kanssa, joka päätti yllättää minut pari päivää sitten. Huilaan tämän päivän jotta jaksan taas huomisen ja koko viikonlopun rehkiä koulussa.

Olen yrittänyt tiirailla ja saada selvää minkälaiset kelit teillä on siellä Suomessa, etenkin Vaasassa. Teillä näyttää tulevan jo talvi aivan tuota pikaa ja itse olen niin hämmästynyt koska en edes ole tajunnut talven tulevan. Täällä meillä alkoi noin viikko sitten vasta syksy kunnolla. Sadepäivät lisääntyivät ja lämpötila on laskenut. Voi täällä kuitenkin vielä aurinkoisina päivinä olla ainakin +15 astetta lämmintä, sadepäivinä ehkä +10-12 astetta, eli Suomeen verrattuna  kuitenkin HUOMATTAVASTI lämpimämpi. :D

Syysilta tallin pihassa, näkymä laitumille ja kentälle 
Muuten elämme päivä kerrallaan ja nautitaan, ollaan koulussa ja kotona, hengaillaan tallissa ja käytiin jopa bileissä. Onhan sitä hyvä näyttää näille ruotsalaisille miten suomalaiset bilettää, heheh joo vitsailut sikseen. Amanda kävi myös viime viikonloppuna kyläilemässä, hän asuu vain parin tunnin matkan päässä täältä joten voimme kuitenkin näkyillä aina silloin tällöin. Ihanaa saada viettää aikaa vanhojen ystävien kanssa. <3

Koulussa tahti pysyy kovana ja ensi viikolla meillä on jo meidän ensimmäinen käytännön koe ajossa. Sitä varten olen nyt pistänyt ajohevoseni hienoksi ja toissapäivänä tein jotain uutta; olen klipannut hevosen elämäni ensimmäistä kertaa. Jopa opettajani hämmästyi kun en ole hevosta koskaan klipannut mutta oli kuitenkin todella tyytyväinen tulokseen. Koulussa meidän opetukseen kuuluvat hevoset ovat meidän vastuulla tulla klipatuksi ja muutenkin hoidetuksi. Ajohevoset klippaamme kokonaan, pään saa jättää klippaamatta(itse klippasin vain poskiluusta alaspäin).


Kuvassa ajohevoseni Bonneville
synt.2002
sk. ~ 175 cm

tämä heppa on mun "Lilla Gubben" (= "pikku-ukko" :'D)

Muuten kertomisia ei oikeastaan ole, tai ei ainakaan mitään erityisiä. Cheerun kanssa mennään eteenpäin päivä päivältä, olen jopa ravannut ja laukannut sen kanssa maastossa, YKSIN ilman mitään ongelmia. Paitsi toissapäivänä.. meillä oli tämän vuoden tappelu.

C porsasteli ja tinttaili kuin viimeistä päivää potkien ja nousten takajaloille x-määrä kertoja, koska sitä ei vaan huvittanut ja kaikki oli "NIIN PELOTTAVAA". Loppujen lopuksi se kuitenkin rauhoittui ja luovutti, kulki sitten nätisti parin kierroksen ja lopetimme siihen. Valmentajani kuvaili myös viime viikolla että C on ovela kuin kettu, heti jos olet omissa maailmoissasi, se keksii vaikka mitä tyhmää tekemistä. Pikkupossu. :) Tämän jälkeen kuitenkin tajusin että sen on aika kasvaa aikuiseksi, olen pitänyt sitä vauvana liian kauan. Saan syyttää itseäni että se on tuollainen, mutta tästä on vain hyvä jatkaa eteenpäin. Ei tämä meidän maailmaa kaada. ;)

Cheeru vaavi heinäkuu 2013<3 Cheeru täyttää viisi joulukuussa ja lasketaan kuusivuotiaaksi vuodenvaihteen jälkeen. Pienen pojan täytyy nyt kasvaa aikuiseksi :)
Lopuksi, koska minulla ei ole mitenkään paljon kuvia tällä kertaa, saatte pari kuvaa huoneestani. Ehdin kuvat räpsästä jo tänne muuttaessa, kuvat vain jäi postaamatta tänne.




Nyt aion kömpiä peiton alle, katsoa jotain sarjaa ja toivoa että paranen huomiseen mennessä! C ya later!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti