Hae tästä blogista

25.10.2014

Rainy Saturday

Sadepisarat ropisevat ikkunaa vasten, kuten ne ovat tehneet myös monena muuna päivänä. Meille tuli syksy toden teolla, vaikka onhan täällä vieläkin reilusti plussa-asteita ja välillä myös aurinkoisiakin päiviä.

Satuin kuulemaan ystävältäni kotoa että siellä oli tullut ensilumi. Itselläni on vaikea tajuta että siellä talvi on jo ovella, kun täällä on tottunut siihen ajatukseeen ettei sitä vältämättä tule ollenkaan. Minua se ei haittaa periaatteessa ollenkaan, kun en ole kylmän ystävä ollenkaan.

Tietäisittepä vaan miten viikot juoksevat eteenpäin täällä. Nyt on jo lauantai vaikka äsken oli maanantai.. en tajua kuinka aika menee näin nopeasti! Tänään on myös tasan kaksi kuukautta siitä kun saavuimme Ruotsin Flyingeen.


Tällä viikolla meillä on ollut viimeinen ajotunti ja myös ensimmäinen käytännön tentti ajossa. Ajohevoseni Bonneville ontui yhtäkkiä hyvin pahasti maanantain tunnilla, joten tunti jäi vaan kävelemiseksi.. Keskiviikkona B oli yhä huonossa kunnossa, joten sain toisen hevosen tilalle, nimeltä Balzac.

Ennen koetta laitoimme hevoset hienoksi, letitimme harjan ja otsatukan, putsasimme valjaat jne. Vähän minua jännitti kun Bonnevillen tilalle tuli aivan uusi tuttavuus, mutta olin vähän netissä selaillut tiistai-illalla, ja tämä Balzac vaikutti kokeneelta hevoselta, kilpailleen He A sarjaa ajossa monilla sijoituksilla.


Ajokokeen alkaessa olin kuitenkin aivan tyyni, jännitys oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Ajokoe tapahtui WBN:n maneesissa. Verryttelimme hevoset itsenäisesti ja sen jälkeen opettaja antoi meille tehtäviä suoritettavaksi ja lopuksi hän otti meidän yksitellen "puhutteluun". Sain hyväksytyn arvosanan kokeesta ja olin ihan tyytyväinen. Oli toki vaikeaa ajaa eri hevosella, etenkin koska Balzac oli niin erilainen kuin mitä Bonneville on ja olisin ehkä voinut suoriutua tehtävistä aavistuksen paremmin mutta on turhaa jäädä sitä miettimään.

Minä & Balzac ajokokeen jälkeen :)

Kuten ehkä voitte jo postausten sisällöstä päätellä, opiskelutahti on hyvin tiheää. Ensimmäinen teorian tentti on jo kolmas päivä marraskuuta, sisältäen hevosen ruuansulatusta ja hevosen käyttäytymistä. Yritän hyvin vahvasti muuttaa omaa opiskelutekniikkaani ja olen jo aloittanut siihen lukemisen (kun normaalisti luen tentteihin vain sitä edeltävänä iltana).

Koulussa opiskelua 
Tähän viikkoon on myös mahtunut estevalmennus kuten normaalisti, siitä ei valitettavasti ole kuvia tai videota. Viikon tehtävänä oli kontrolliharjoittelua, voltteja esteiden välissä jne. Yritin äsken piirtää tehtävän mutta siitä tuli niin ruma etten viitsi sitä tänne julkaista. :D Cheeru oli kuitenkin reipas ja alkaan huomaamaan kuinka paljon se on kehittynyt ja sille on pikkuhiljaa tulossa sitä poweria yhä enemmän.

Lopuksi ajattelin taas tulla pienellä videopätkällä.Viime viikon sunnuntaina meillä oli irtohypytystä tallilla ja myös Cheeru osallistui. C ei vielä oikein ymmärrä irtohypytyksen tarkoitusta, mutta kyllä se pikkuhiljaa alkaa sen tajuamaan. Videolla oleva "suhina" on sade joka ropisi kaatamalla taivaasta koko sen päivän ajan. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti