Hae tästä blogista

26.9.2012

Alkuviikon hommailut + mielipide/ohjekirjoitus lopussa

Iltaa vaan kaikille!

Tämä viikko on pyörähtänyt käyntiin ihan hyvin, paljon koulua jne. mutta ei tässä muuten mitään. Maanantaina Riksu sai hyvin ansaitun vapaapäivän, ja itse lähdin ajamaan A. kyydissä S-joelle kokeilemaan heppoja(A:lle, ei siis mulle, tällä kertaa :D), siellä sitten meni koko päivä/ilta.

Eilen eli tiistaina oli tarkoitus ratsastaa poni. Menin kentälle ja heti alkukäyntien jälkeen kun oli alkuverkan aika, tunsin kuinka pikkupiru kasvoi ponissa. Se yritti hyppiä pystyyn monta kertaa, pukitteli jne. En kuitenkaan antanut periksi, joten aloin ratsastamaan sitä heti kunnolla eteen, tein paljo pieniä voltteja molempiin suuntiin, eli hevonen oli taivutettu koko ajan. Kun hevonen kulkee taivutettuna se ei periaatteessa pysty hyppimään pystyyn, ei ainakaan kovin helposti. Kokeilin sitten välillä mennä uralla taas, ja jos v*ttuilu jatkui niin ratsastin sen taas pikkuvolteilla. Lopulta se sitten antoi periksi ja ratsastin sillä aika kunnon treenit. Paljon laukkaharjoituksia; laukkaa volteilla, askeleen pidentämistä sekä lyhentämistä, laukannostoja seisaaltaan ja jopa saimme pari laukanvaihtoa tehtyä. Lopuksi kävelimme vielä n. puolen tunnin lenkin maastossa raviskan ulkopuolella. Poni tallusteli rauhallisesti, kerran se pysähtyi jostain kummallisesta syystä eikä halunnut liikkua joten hyppäsin selästä, talutin sen pari askelta eteen ja hyppäsin takas selkään niin kyllä se sitten liikkui mukisematta.



Tänään taas treeniä kentällä ja se yritti taas tehdä tuota samaa kusipäätemppua kun eilen, mutta kun laitoin sen heti "vaikeisiin" tehtäviin se antoi periksi ja toimi taas hyvin. Tänään tosiaan oli ihan kauhee kaatosade kun ratsastin joten treenit olivat ehkä 50 min pitkät + loppukäynnit maastossa.



Kun/jos omistat hevosen tai on muutenkin tekemisissä hevosten kanssa, pitää ajatella kuinka paljon isompi se oikeasti on kuin sinä itse. Siksi meidän ratsastajien kuuluisi olla fiksumpia kuin hevoset, meidän täytyy voittaa ne olemalla älykkäitä, koska niillähän sitä voimaa riittää. Päätin myös että jos R. meinaa kusettaa tuolla lailla kun ratsastan, aion vaan tehdä superrankkoja tehtäviä että se luovuttaa, koska en meinaa joka kerta kun se pelleilee hakea juoksutusliinaa tallista ja juoksuttaa sitä, koska sillehän se on periaatteessa voitto kun ratsastaja poistuu selästä. Tässä meidän tapauksessa ei auta raippa eikä mitään jos R. tulee sille päälle, sitä ei vaan huvita liikkua. Joten minun täytyy olla fiksumpi kuin se ja keksiä toinen keino saada se liikkumaan. Juuri tästä syystä en pysty ottamaan riksulle hoitajaa, vaikka välillä olisikin sille tarvetta ja ihanaa saada vapaapäivä. Mutta ei voi mitään. :)

Nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti