Hae tästä blogista

4.5.2014

Hevosrintamalla tapahtuu ja paljastuksia tulevaisuudesta..

Hitto, minnehän se mun perjantain postaus jäi? No ei ainakaan tänne tullut.. En enää aio luvata yhtään mitään kun en vissiin pysty lupauksiani pitämään.. Mutta NYT on postauksen aika!

Tämä viikko on hujahtanut niin nopeasti nenän alta että hädin tuskin ehdin sen mukana, samoin tapahtui viime viikolla. Sain viime viikon perjantaina jo kivan yllätyksen että meille tulisi estesatula kokeiluun. Kokeilutin sen viikonlopun aikana parina kertana selästä ja hyvin se istui. Satuin netistä löytämään lähes samanlaisen vähän halvemmalla ja meidän värissä (ruskea) joten sain ensimmäisen satulan palauttaa myyjälle. Uusi satula tuli tänä keskiviikkona postissa ja olenkin sen jo pari kertaa selästä kokeillut, näyttää sekin istuvan hyvin joten meidän pulma on vihdoin ja viimein ratkaistu!! 

Tyytyväisenä ensimmäisen satulan koeridauksen jälkeen :)

Viime viikon sunnuntaina minulla oli myös A-K:n este/puomivalmennus mutta tällä kertaa ratsuna toimi Dakota. Tunti oli kaikin tavoin raskas ja myös uuvuttava - sain tsempata paljon jaksaakseni ratsastaa koko tunnin ajan. En ollut omaan suoritukseeni hirveän tyytyväinen, mutta eihän kaikki aina voi nappiin mennä. Kuitenkin vasta toinen kerta kun Dakotalla ratsastin.





Sunnuntain valmennuksesta löytyy myös videoita, laitan nekin tänne kunhan saan siihen aikaa..

Muuten hevosrintamalla on ollut vilskettä. Ratsastuskertoja on kiertynyt 6-8 kertaa viikossa mikä on itselleni ollut huomattava muutos siitä että olen ratsastanut C:llä hyvin vähän nyt talven aikana. Tallilla olen viettänyt lähes koko päivät jos en töissä ole ollut ja päässäni pyörii tällä hetkellä vain hevoset.

Pikkupoika kasvaa huomattavaa vauhtia ja lihaksiakin on tullut jo reippaasti!

Koulutuuppausta Ristolla :)

Yksi päivä oltiin kävelyllä Rebeckan ja hänen hevosensa, Toren, kanssa ja C oli enemmän kuin innoissaan :D

Dakota ja fiilikset aivan olivat huipussa  mahtavan treenin jälkeen!

Poni taas innoissaan kun pääsi juoksemaan :D

Tällaisen ihanuuden sain noutaa postista; vihdoin oma Tipperary-liivi joka on maailman paras&mukavin turvaliivi!


Ja nyt, se mitä ehkä olette odottaneet.. SYY miksi olen heppaillut näin äärettömästi viime viikkojen aikana...



Minulla odottaa parin viikon päästä pääsykokeet.. Sellaiseen kouluun missä hevostellaan täyspäiväisesti!Tämä voi tarkoittaa minun ja Cheerun elämässä suuria muutoksia ja mahdollisuuksia jotka vie meidät eteenpäin hurjasti. Joudun kuitenkin odottamaan keskikesään ennen tarkkaa tietoa mikäli pääsen vai en, joten saatte siihen asti odotella. Edit; ja ei, en ole hakenut Ypäjälle.. ;)

Voin rehellisesti sanoa että minua jännittää aivan älyttömän paljon. Tämä on ainut koulu koko maailmassa minne haluan ja aion sinne päästä.

You can be the greatest, You can be the best


Asiasta kuitenkin kolmanteen ja postauksen päätökseen. Tänään on taas valmennukset Dakotalla luvassa ja kuvaaja on mukana joten videota ja kuvia pitäisi tulla! Ensi viikolle meillä odottaa myös luultavasti estevalmennukset Cheerun kanssa ja niitä odotankin jo innolla. Mutta niistä lisää myöhemmin!

11 kommenttia:

  1. tosi kivan oloinen blogi sulla ja onnea pääsykokeista! Ja taidan jäädä lukijaksi:)
    Muuten, jos oikein ymmärsin sinä siis toimit nuorten hevosten parissa? Mitä olet mieltä, miten saisin 16.v ponini oppimaan laukan vaihdot? Ollan varmasti vuoden päivät niitä treenailtu mulla ei vain onnistuta. Puomilla vaihtaa jo molempiin suuntiin melko hyvin ja välillä ilman puomia etupään mutta takapää jää ristille. yritän aktivoida takapäätä että se tulisi mukaan mutta jotenkin nyt tuntuu mahdottomalta? Osaatko antaa vinkkejä. Vai pitäisikö vaan jatkaa samaan malliin ja odottaa että se oppii?
    Tässä mun uusiblogi jos sinne haluaisit vastata tai muuten vain katsomassa :)
    http://sarajamake.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)

      Vastaan nyt sekä tänne ja sinun blogiisi niin muutkin saavat lukea vastauksen. Minulla on siis nuori 4-vuotias ruuna jota koulutan, kyllä. Emme vielä ole päässeet siihen vaiheeseen että harjoittelisimme laukanvaihtoa, koska en näe että hevonen on vielä valmis siihen.

      Opettaa hevonen laukanvaihdolle tarkoittaa yleensä sitä että hevonen täytyy olla tasapainossa ja sen verran paljon ratsastettu että pystyy kantamaan itsensä pyöreässä muodossa. Kuulostaa siltä että hevosellasi ei välttämättä ole tarpeeksi vahva takapää jos se ei takajaloilla vaihda laukkaa, eli tämä taas tarkoittaa lisää laukkatreeniä sileällä; temponlisäystä, kokoamista, pieniä voltteja ja siirtymisiä - näillä harjoituksilla saat hevoselle vahvemman takapään joka on a ja o laukanvaihdoissa.

      Nämä ovat vinkkejä mitä itse voin antaa, mutta sanoisin että sinun kannattaa myös kääntyä valmentajasi puoleen joka varmasti osaa auttaa sinua paremmin! Ja muista; opettaa hevonen laukanvaihdolle ja saada hevonen vaihtamaan laukka on kaksi aivan eri asiaa - Ensimmäinen on se mikä tehdään oikein ja ratsastetaan avuilla, toinen on vain laittaa hevonen epätasapainoon jotta se vaihtaisi laukan ;)

      Poista
  2. Eli Ypäjälle oot hakenu? :) Kuinka sitten sen sun nykyisen koulun käy, vai ootko jo valmistunu sieltä? Meinaan vaan että ootko käyny sitä tavallaan "turhaan"? Mutta tsemppiä pääsykokeisiin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Ypäjälle hakenut vaan aivan jonnekin muualle, se tulee selviämään blogissa myöhemmin ;) nykyisestä koulusta en ole vielä valmistunut, jätän sen kesken mikäli tähän uuten kouluun pääsen.. Joidenkin mielestä olen ehkä nyt tämän takia käynyt siellä "turhaan" mutta minulla on syyni miksi olen näin tehnyt (esim. heppakouluun minne nyt hain on ennen ollut erilaiset kriteerit). Mutta kiitos, tsemppausta tulen kyllä tarvitsemaan! :)

      Poista
  3. mistä ostit ton turvaliivin? oon pitkään ettiny tollasta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satuin pitkän etsinnän jälkeen löytämään liivin käytettynä, oma budjetti kun ei aivan uuteen oikeen veny.. :D verkkokaupoissa on kyllä myynnissä, etsi vaikka Googlesta "tipperary turvaliivi" niin tulee kyllä löytymään! Ja kannattaa myös Facebookista katsoa käytettyjen heppatavaroiden ryhmistä jos siellä olisi halvemmalla myytävänä :)

      Poista
    2. okei! itse en löytänyt googlesta hakemalla nii pitää sitten varmaan kaivella facebookia :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Se tulee selviämään pikkuhiljaa, mutta Ypäjälle en ole hakenut :D

      Poista
  5. Oletko hakemassa ypäjälle?

    VastaaPoista