Hae tästä blogista

15.11.2014

This Is Our Progress

Siitä on aikaa kun viimeksi kerroin missä mennään C:n koulutuksessa, joten ajattelin valaista teitä (sekä itseäni myöhempää tarkoitusta varten).

Kuten suurella osalla nuorista hevosista, myös Cheerulla on esiintynyt uhmaikä-jaksoja(eniten ratsastaessa. ei lähes ollenkaan hoitaessa). "Pahin" jakso oli noin pari-kolme-neljä viikkoa taaksepäin (muistaakseni kirjoitin siitä tännekin), mutta sekin alkaa olla nyt ohi. C:lle on kasvanut huomattava määrä lihasmassaa muuton jälkeen ja tuntuu siltä että edistymme toden teolla.

Koeratsastus kesäkuu 2013

Ensimmäinen ratsastus kotona heinäkuu 2013

Vauva :)
Estepuolella pyrimme käymään valmennuksissa kerran viikossa ja/tai joka toinen viikko treenata itsenäisesti cavaletteja ja puomiharjoituksia. Aloittaessamme valmennukset, keskityimme C:n tempon; reippautta ja eteenpäin ratsastusta. Este-harjoitukset eivät kattoa huimanneet, kun tekniikka oli vielä hakusessa ja hevonen nuorena oppilaana. 
Sileässä ratsastuksessa keskityimme eteenpäin pyrkimiseen ja kunnon nostattamiseen kesän "lomailun" jälkeen. Eli ihan perusjuttuja vaan.

Kun kohta kolme kuukautta myöhemmin katson taaksepäin, voin jo selvästi nähdä edistyksen sekä Cheerun koulutustasossa ja omassa ratsastuksessani. Estepuolella meillä on jo paljon haastavampia tehtäviä ja olemme menneet 80-90cm rataa valmennuksissa ongelmitta. Tekniikkaharjoitukset ovat A ja O meidän valmennuksissa, pystyäksemme hyppäämään korkeampia tulevaisuudessa. Cheeru on löytänyt vauhdin ja palavan innon SEKÄ tekniikan esteille ja saan jopa pidättää ettei se lähde juoksemaan omia aikojansa. :D Sileäpuolen ratsastus on myös hyvin edistyksellistä juuri nyt ja laukassa on se suurin edistys. Lihasmassa on kasvanut ja nyt voin alkaa työstää laukkaa jo todenteolla. Työskentelemme uralla ja voltilla, tempovaihtoja, laukan kokoamista/pidentämistä, eri kokoisten volttien ratsastamista jne. C nostaa molemmat laukat suoralla uralla ravista(ennen pystyimme vain nostamaan ne voltilla/kaarevalla uralla), ja työskentelyn alla on laukannostot käynnistä. Teimme myös ensimmäistä kertaa PUHTAAT laukanvaihdot MOLEMMISTA suunnista toissapäivänä(sileällä, ilman puomia)!! C on vaihtanut laukkaa esteillä/esteen jälkeen muttei ratsastajan pyynnöstä. Sekin on vielä harjoittelussa, mutta harjoittelu tekee mestarin, right?:) Ravissa taas pyrimme tasaiseen ja hallittuun askeleen sekä harjoitusravin työskentelyyn. Käynti ei ole tämän hetken "tärkeimmässä työskentelyssä" muuta kuin ylläpitää sen aktiivisuutta, etenkin siirtymisten jälkeen ratsastaessaan samanaikaisesti hevonen rennoksi. 

Rakas <3
Cheeru on edistynyt niin huimasti tämän syksyn aikana mutta hän ei ole ainut. Myös minä olen edistynyt, ja PALJON. Olen saanut hevosen käsittelyyn aivan eri näkökulman joka on auttanut moneen asiaan, niin koulussa kuin kotona. Itsevarmuus tulee hiljaa takaisin ja alan taas luottamaan omiin taitoihini. Olen intohimoinen edistymään vieläkin enemmän ja opin jotain uutta melkein päivittäin! Ja vaikka jokainen päivä ei välttämättä ole yhtä hyvä, voi virheistä ja huonoista päivistäkin oppia. Parasta tässä on kuitenkin se, että tiedän kerrankin elämässäni mitä todellakin haluan ja olemme tällä toteuttamassa unelmia. 

2 kommenttia:

  1. Nyt vaan videota ja kuvia ratsastuksesta kehiin! :) Ootko muuten ajatellut muuttavasi lopullisesti ruotsiin vai meinaatko olla vain opiskelun ajan sielä? Sieltä löytyis kyllä sulle Cheerulle hyviä haasteita jos pidemmälle tähtäät.. Ei siis, etteikö Suomesta löytyisi, mutta kuuleman perusteella Ruotsin kisoihin panostetaan enemmän mitä täällä ja hevosala on kehittyneempää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin itse asiassa tälle viikolle pyytää jonkun kuvaamaan, joten videota on toivottavasti tulossa! :) olet kyllä kuullut oikein että hevosala on paljon kehittyneempää täällä, se on kuin eri maailma. En ole itse asiassa vielä miettinyt missä tulen asumaan koulun jälkeen, tiedän kuitenkin että jos haluan päästä pidemmälle ei ole paras mahdollinen vaihtoehto asua Suomessa. Paljon ehtii tapahtua kolmessa vuodessa, tulevaisuus saa näyttää minne tiemme vievät. :)

      Poista