Hae tästä blogista

30.3.2012

Meidän kuulumiset tältä viikolta!

Tää viikko on vaan mennyt niin hurjan nopeasti, etten ole ehtinyt tänne kunnon postausta laatimaan..mutta nyt pistetään taas postausta kehiin!

Aloitettiin viikko aika rauhallisesti. Maanantaina hoidin Riksun oikein kunnolla, yli tunnin verran putsailin ja rapsuttelin sitä, ja palvelusta poni tykkäs, hehe! En sitten muuta tehnyt sen jälkeen koska kello oli aika paljo ja mulla ihan perus maanantai-morkkis päällä..

Tiistaina laitettiin sitten treenit jotenkin alkuun. Tai no.. Riksun puolesta ainakin. Se sai päästellä paineita maneesissa ja huhhuh mitä meininkiä ne ensimmäiset 10 minuuttia! Juoksi ympäri maneesia kuin hullu, jalat ei melkein pysyny mukana menossa ja sit se vielä äänteli kuin pieni possu!! Ihana! :'D Noin puoli tuntia oltiin, sitten vielä maastopätkä ennen talliin menoa!

En saanut sitä hulluinpaa päästelyä filmille, mut jotakin tällaista sain ainakin kuvattua;


Keskiviikkona oli sitten ns. Åsa "rääkkäystunti", hehe.. Ensin Åsa juoksutti Riksua, joka oli alussa aika pelle mutta osasi sitten lopulta kuitenkin käyttäytyä. Juoksutukseen meni varmaan lähemmäs 45 minuuttia, ja sen jälkeen kiipesin itse selkään ja Åsa piti tuntia vielä noin puolen tunnin ajan. Ratsastin eniten vain läpi koko hevosen, ei mitään ihmeellisempää.. Poni meni hyvin! Tänään oli käytössä sivuohjat sekä juoksutuksen että ratsastuksen aikana, ekaa kertaa niitäkin tuli kokeiltua ratsastaessa! Åsa tuli vielä mukaan ja mentiin vähän pidempi maastopätkä, jeee!! Hyvin meni sekin! Olin onneni kukkuloilla tunnin jälkeen. Päässä pyöri vaan ajatus; "NYT se alkaa."

Torstaina otettiin vähän kevyempi ridaus. Juoksutin ponilta extraenergiat n.20 ja ratsastin sen jälkeen n. puolen tunnin verran, vähän kevyempää ratsastusta. Poni tuli kuitenkin vähä hikeen(ja minä myös hehe), mutta suurin syy siihen on tuo "kasvihuoneilmiö" meidän kasvihuonemaneesissa, sielä voi oikeesti kohta ratsastaa pelkällä t-paidalla!! No mutta takas ridaukseen. Riksu meni taas hyvin! 

..Ja yllätys, yllätys!! En käyttänyt tänään MITÄÄN apuohjia(viimeksi ratsastin "kunnolla" ilman apuohjia,eli esim. martingaalia, joskus syyskuussa..)!! Olen päättänyt että en tavallisessa ridauksessa enää käytä apuohjia, koska haluan että hevoseni toimii ilman niitä. Olen myös sitä mieltä että apuohjat on aina vain tilapäinen ratkaisu eikä koko loppuelämän jokapäiväiseen käyttöön. Tulen kuitenkin käyttämään martingaalia kun hyppäämme (turvallisuussyistä) sekä silloin tällöin sivuohjia kun juoksutan, jotta hevonen saa työskennellä kunnolla, mutta muuten meinaan jättää ne pois.


Perjantaina, eli tänään, lähdin tallille päiväsaikaan. Siivosin karsinan ja hain heposen tarhasta. Laitoin nopeesti valmiiksi ja lähettiin maneesille. Ei ole aavistustakaan kuinka kauan ridasin, mutta luulen että lähemmäs tunnin ehkä? No, ridauksesta sitten. Meni taas oikein hyvin! Alussa ravissa se vähä yritti pomppia jotain, mutta kun sai pääkopalle tekemistä niin rauhoittui sitten ja lopulta se oli jopa aika laiska.. Mutta oon kuitenkin tyytyväinen tän päivän treeneihin! Meillä oli muuten uudet suitset päällä tänään;

Edestä ja sivulta. Riksun uudet, sanoisin konjakinruskeat(?) meksikolaiset suitset. Mitäs tykkäätte? Ainakin mun silmät sano namnam! Vielä kun löytyis samassa värissä uusi estesatula! 

Nyt tuntuu siltä että elämä heposen kanssa luistaa taas eteenpäin, ihanaa! Laitan tähän vielä meidän loppuviikon treenit:

Lauantai: irtojuoksutusta/kevyt ratsastus n. 30 min

Sunnuntai: Juoksutus sivuohjilla ja sen jälkeen läpiratsastus yht. noin 60 min 



Ja olen taas kerran saanut tulla siihen tulokseen että Riksu ei kestä vapaapäiviä. Sen kanssa on pakko tehdä jotain JOKA päivä, "vapaapäivä" voi tarkoittaa esim. irtojuoksutusta tai puolen tunnin kevyt ratsastus. Sillä nousee tekemättömyys muuten heti päähän.

Jööö.. tuli taas piiiitkä romaani... papukaijamerkit niille, jotka jaksoi lukea kaiken! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti