Hae tästä blogista

1.12.2013

1st of December, 2013 - Treenivinkki esteratsastukseen

Mikä olisi parempaa, kuin aloittaa joulukuu jakamalla teille treenivinkki jota ihan varmasti tulen itsekin ratsastamaan heti kun ilmat sallii!

Tehtävä - Paras verryttely ennen estehyppelyitä

Vaikeusaste: Helppo

Tämä tehtävä on hyödyllinen ratsastajan etäisyys-arvioinnille ja myös oppiakseen säätämään hevosen laukkaa.Voit ratsastaa tätä harjoitusta päivittäin, ilman että se "kuluttaa" hevosta ja saat harjoitella reippaasti. Monella on myös vaikeaa saada laukka pyörimään kaarteissa, ja tämä on oiva apu siihen.


Näin rakennat tehtävän: Aseta kolme puomia jokaiselle pitkälle sivulle. Puomien välissä tulee olla 15m.

Riksun kanssa laukansäätö oli helppoa, mutta vauhti
hyytyi aina kaarteissa..
Aloita tehtävä ratastamalla neljä laukkaaskelta puomien välissä. Tämä tarkoittaa "normaalitahtista" laukkaa. Istu alas satulaan, koska on ainoastaan kyse puomeista. Pidä kuitenkin istunta kevyeenä mielummin kuin raskaana, ettet jää askeleen "taakse".

Yleensä harjoitus ratsastetaan liian hitaasti, koska kaarre on lyhyt kun käännyt tehtävällä. On tavallista että ratsastetaan liian lyhyt tie ensimmäiselle, painostetaan liikaa toiselle ja tullaan liian tiukasti kolmannelle. Kun ratsastat puomit näin tiukassa kaarteessa pitää muistaa ylläpitää laukkaa. 

Askeleiden sujuessa hyvin, voit säätää tehtävää, muuttamalla askeleiden määrää; esim. 4 askelta ensimmäisen ja toisen puomin välissä ja 5 askelta toisen ja kolmannen välissä.

Helpoittaakseen tehtävää, esim. nuorelle hevoselle? Käytä vain kahta puomia/pitkä sivu. Tämä on hyvä tapa opettaa nuorta hevosta lyhentämään itseään kun kyseessä on lyhyeet etäisyydet puomien välissä.

Haluatko enemmän haastetta tehtävään? Nosta puomit ylös kavalettipuomeiksi.


Toivottavasti piditte postauksesta! Kertokaa toki omia kokemuksianne jos tätä pääsette kokeilemaan ja myös jos teillä on ideoita/toivomuksia minkälaisia treenipostauksia tekisin tulevaisuudessa! :)

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa kivalta harjoitukselta ja voisin soveltaa omaan nelivuotiaaseen. :) kiitti paljon vinkistä!

    VastaaPoista