Hae tästä blogista

10.11.2012

Aamuterapiaa marraskuun pimennossa ♥

Nojoo, eli huomenta vaan kaikille!

Tuntuu tällä hetkellä siltä että olen ainut henkilö maailmassa joka on hereillä, haha. Aamuni alkoi 05:50 herätyksellä. Outoa kyllä jaksoin nousta heti torkku-näppäintä painamatta. Vedin vaatteet niskaan, koira kainaloon ja ulos aamulenkille. Sisään takas ja menoksi tallille vaan. Kuinka ihanaa onkin tehdä aamutallit! Kun tulet tallille, avaat ovet ja vastassasi on kymmenien hevosen hörinä ja aamutervehdys. Annat ruuat kaikille, rapsutat omaa heppaasi vähä enemmän ja lopuksi kuuntelet ja katselet kun kaikki syö tyytyväisenä. Siinä samalla kun olet puuhaillut kaikki aamuhommat huomaat myös heränneesi hyvin ja voit iloisin mielin lähteä tallilta kotiinpäin jatkamaan päivää. Tämä on todellista aamuterapiaa. 


Parin tunnin päästä työt kutsuu, mutta ennen sitä käyn vielä tallilla viemässä Riksun ulos, siivoilemassa ja laittamassa kaikki valmiiksi iltaa varten. Harmikseni R saa taas vapaapäivän, koska tänään en ehdi ratsastaa sillä. Töiden jälkeen käyn kuitenkin hakemassa sen pikaisesti sisälle ja sen jälkeen suuntaan nokkani iskän luo, koska huomennahan on isänpäivä! :)

Kerron vielä nopeasti vähän eilisestä! Kävin siinä 4 aikaan liikuttamassa Riksun. En ollut ratsastanut sillä nyt 1½ viikkoon, J oli satunnaisesti sen juoksuttanu ja ollut kävelemässä sen kanssa, mutta se on ollut siis tosi kevyeellä liikunnalla. Ajattelin että on kai paras juoksuttaa se ensin, ettei se saa mitään sekopääkohtausta. Pohja oli keskellä kuitenkin aika kova, en viitsinyt kun ravissa ja käynnissä vaan mennä. Juoksutuksen aikana poni oli tosi kiltisti, otti ravissa niin pieniä askelia kun on tottunut siihen että sillä on ollut kesäkengät jalassa ja on ollut liukasta.. raukka! Juoksutus kesti varmaan korkeintaan 10 min, koska huomasin ettei se pelleillyt mitään ja päätin hypätä selkään. Teimme paljon perusjuttuja vaan, taivutuksia jne käynnissä sekä ravissa. Poni oli superihana, herkkä ja kuuliainen vaikka välilläkin kyttäili jotain puskia. Olin positiivisesti yllättynyt sen käytöksestä, koska ajattelin että se olisi kuin mikäkin tikittävä pommi. Ratsastin ehkä 20-30min ja sen jälkeen menimme vielä pikkupätkän maastossa. Poni osasi sieläkin käyttäytyä mainiosti!

Huomaan että riksulle välillä tekee hyvää saada lomaa, koska se jaksaa keskittyä paremmin ja on paremmalla tuullella. Uskon että sen huono-tuulisuus voi myös johtua siitä että se on sisäänratsastettu niin aikasin ja ehkä siltä on vaadittu liikaa liian nuorena. No, oli miten oli.. Mullekin on kyllä tehnyt hyvää saada vähän hermolomaa.

Nyt jatkan aamukahvin lipittämistä ja muiden aamupuuhien tekoa.. 

Hyvää lauantaita kaikille! :)




Kuvia Hubertuksen alue-estekisoista kesällä, meidän ekat alue-estekisat ja poni oli paras. <3
En ole varmaan edes näitä kuvia teille näyttänyt?! Ponin mielestä tuo 80cm luokka on kyllä aivan liian matala, tehän näette ilmavarat ? ;)

Tästä tuli nyt ihan superpitkä postaus, toivottavasti jaksoitte lukea! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti