Hae tästä blogista

11.4.2014

Cheerun aktiivinen treeniviikko!

Huomenta blogi 

Olen jostain kummallisesta syystä hereillä taas näin "ei-ihmisten-aikaan", ainakin jos on vapaapäivä kyseessä. Minulla on nyt pidennetty viikonloppuvapaa pe-ma eikä yhtään suunnitelmaa kalenterissa ja silti herään 06:27 aamulla. Tai no, ainut suunnitelma viikonlopulle on tallivuoro sunnuntai-aamuna, joten sitä odotellessa. :D

Olen muuten hyvin saanut treenit taas käyntiin Cheerun kanssa! Tiistaina juoksutin+ratsastin läpi 
kevyeesti isolla kentällä, käytiin perusjutut vain läpi. C oli vähäsen laiskahko mutta liikkui kuitenkin ja yritti parhaansa. Kävimme maneesissa käppäilemässä maasta käsin ratsastuksen jälkeen. Se oli C:n mielestä jännittävää mutta hyvin se pärjäsi ilman suurempia ongelmia.

Kuva edellisviikolta kun juoksutin sivuohjilla. Kuvankaunis otukseni. :
Keskiviikkona keräsin rohkeutta kasaan ja menin ensimmäistä kertaa ratsastamaan maneesiin Cheerulla.
Ensinnäkin minun täytyi vetää kaikki hokit Cheerulta pois.. huhhuh mikä homma voin sanoa, sain kuitenkin kaikki irti!Laitoin poitsun valmiiksi ratsastusta varten ja kävelimme maneesille. Vaikka sydämeni oli noussut kurkkuun ja pulssi oli kahdessasadassa otin pari syvää hengenvetoa ja nousin selkään. Maneesissa oli myös toinen ratsukko mikä lopuksi näytti rauhoittavan Cheerua. Jumppasin ponin reilut 40min tehden paljon voltteja, suunnanvaihtoja, siirtymisiä ja tempovaihtoja. C oli aivan mahtava ja olin niin positiivisesti yllättynyt kuinka pikkukakara osasi käyttäytyä noinkin hyvin. 

todistusaineistoa, ensimmäistä kertaa omassa maneesissa ja toinen ratsastuskerta maneesissa koko C:n elämän aikana! Paras poika 
Eilen, eli torstaina, minulla oli kauhea valinnanvaikeus mitä tehdä C:n kanssa, koska en halua laittaa sitä liian rankasti käyntiin mutta en myöskään halua vaan köpötellä sen kanssa tai tehdä aina samoja asioita. Hain poitsun tarhasta ja laitoin valmiiksi treeniä varten. Harjatessani parturoin myös C:n harjan (koska se näytti taas ihan puskaratsulta) ja pidin myös pientä siedätyshoitoa suihkepullon kanssa, kun se tahtoo pelätä sitä kuollakseen.. raukka! :D Kun poitsu oli valmiiksi poleerattu kävelimme isolle kentälle ja nähdessäni esteet sain idean; aion hypyttä Cheerua! Eli rakensin voltin sivulle "sokeripala-cavaleteista" esteen, jota sitten korotin vähän väliä. Cheeru innostui asiasta kunnolla ja vaikka olikin voltilla hyppäsi esteen superisti! Pari kertaa se kosketti etujaloilla puomiin ja kerran este tuli alas niin poitsu veti silloin herneet nenään ja lähti menemään jotain omaa show:ta.. C on todella tarkka sen jaloistaan, siksi se helposti vetää pasmat sekaisin jos se pudottaa puomin esteellä... :D Lopuksi päädyin hypyttämään C:tä jopa metrin esteelle, minkä yli se lensi kevyeesti ilman mitään vaikeuksia Harmittaa etten saanut videolle, mutta en oikeen uskaltanut kuvata samalla kun siinä oli miljoona muuta asiaa mistä pidin huolta.
Cheeru hyppäsi isojen poikien estettä ;)
C oli kuitenkin niin paras ja olin aivan super-tyytyväinen! Kävelimme loppukäynnit vielä maneesissa ennenkuin menimme talliin, missä C sai herkut ja tein kaikki perusjutut + laitoin ruuat valmiiksi iltaa varten.

Tänään olisi viikon kolmas ja viimeinen ratsastuskerta kyseessä. Lähdenkin viimeistään tunnin päästä tallille. Luvassa olisi vain helppo puolen tunnin jumppa maneesissa, koska ulkona sataa vettä.. No ONNEKSI nyt on se maneesi!! Lauantaina ajattelin juoksuttaa/kävelyttää kevyeesti ja sunnuntaina C saa hyvin ansaitun vapaapäivän tai jonkinlaisen maastokävelyn/irtojuoksutuksen tms. Pitääpi pikkuhiljaa myös alkaa suunnittelemaan ensi viikon treeniohjelmaa Cheerulle.. Pääsen luultavasti ainakin taas valmentajan/opettajan
silmän alle tarkkailtavaksi, jee!

Eipä tässä muuta tällä kertaa, Hyvää viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. mitä sä pelkäät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kertoa siitä blogissa, kun saan kunnolla aikaa miettiä ja kirjoittaa. En sinäänsä pelkää mutta traumat palaavat aina tauon jälkeen.

      Poista
  2. Eikö Alma enää ratsasta Cheerua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tällä hetkellä. Jouduin monesta syystä tällaisen päätöksen tekemään. Alma on todella hyvä ratsastaja ja ystävä joka on auttanut minua paljon ja olen hyvin kiitollinen siitä.♥ Se aika on kuitenkin koittanut että jos haluan edetä vielä Cheerun kanssa jonnekin minun täytyy se itse tehdä.

      Cheerun hoitaja Jasmine auttaa minua C:n kanssa kun aika ei tahdo riittää ja hän on lupautunut myös mukaan auttamaan valmennus- ja kisamatkoilla. Hän toki liikuttaa Cheerun ainoastaan maasta käsin ja itse olen tällä hetkellä ainut joka ratsastaa C:llä.

      Poista