Hae tästä blogista

14.4.2014

I've been waiting for you my dear

Huomenta!

Tai okei, vilkaistessani kelloa tarkemmin voisin pikemminkin sanoa "Hyvää aamupäivää" tai simppelin "Moikka".. Tosin tästä en tullut kirjoittelemaan joten ihan sama! :D

Otsikko kertoo jo teille että olen odottanut.. Odottanut maanantaita ja arkea, minulla on ollut vapaa viikonloppu joten perjantaina sekä lauantaina meinasin poksahtaa siitä että aikaa oli liikaa eikä tekemistä löytynyt, hehe. Sunnuntaina sitten riitti kuitenkin tekemistä aamukuudesta asti kun tein tallivuoron aivan itsekseni koko päivän ja sen jälkeen liikutin vielä C:n.

C:n liikunnasta puhuen pääsin ratsastamaan yhteensä neljä kertaa viime viikolla! En edes muista koska viimeksi olen ratsastanut sen verran.. Varmaan Riksun aikana. Perjantaina tein jotain ihan perus jumppaa volteilla ja keskityin paljon omaan istuntaani ja miten se vaikuttaa Cheeruun. Lauantaina minun oli tarkoitus tehdä jotain muuta kuin ratsastaa mutta ollessani niin aikaisin liikenteessä ajattelin että what the hell! Ratsastin lauantaina joku 20-30 min, eli kaikki askellajit vain läpi; ravit molempiin suuntiin, vähän voltteja sekä pari siirtymistä. Laukat kevyeessä istunnassa molempiin suuntiin, välikäynnit suunnanvaihdon aikana ja lopuksi ravia eteen alas puolipitkällä ohjalla ja kunnon loppukäynnit. Tätä ei kyllä treeniksi voi edes kutsua, enemmänkin että hevonen liikkui ja minä olin kyydissä mukana, koska C:n iän takia en halua sitä liikaa rasittaa.

maneesitreenejä 


Eilen eli sunnuntaina juoksutin poitsun n. 20 min sivuohjineen, C jumppasi taas hyvin eteen-alas vaikka välilläkin oli vaikeuksia saada takapää mukaan juoksuun.

C sai taas vaihteeksi arabi/ori-kohtausksen ja se on niin huvittavan näköistä!! Harmi että tää on jo loppupäästä niin ei näe kunnolla.. mutta joku päivä saan sen vielä videolle niin saatte nähdä.. :D

askel 
Mutta, ettei tämä postaus kuulostaisi aivan liian positiiviselta ja siltä että elämäni on mahtavaa tuon taas vaihteeksi "huonoja" uutisia. Meidän satula on TAAS epäsopiva. HUOH. Okei, onhan siitä lähes 6kk (!!) kun ostin tuon nykyisen satulan joten olihan tämä asia takaraivossa että koskakohan satulaa joudutaan vaihtamaan.

Jeps, huomasin sen siis lauantaina kun olin ratsastamassa että nyt istuu kyllä satula todella huonosti taas, koska C reagoi samalla tavalla kuin viimeksi kun satula oli huono; ei liiku kunnolla eteen ja tulee hirveän etupainoiseksi. Onneksi minulla on sen verran herkkä poitsu että hän näyttää sen heti, ettei asia ehdi paljon huonommaksi mennä.. En jaksa enää ikuista satulan metsästystä joten soitan tänään satulasovittajalle. Tiedän että näistä henkilöistä on monenlaisia mielipiteitä mutta ajattelin ottaa saman sovittajan mikä sovitti Riksulle satulan, koska mielestäni hän oli todella hyvä.

Verratkaa tätä ylläoleviin kuviin! Aivan eri hevosen näköinen! Pikku C 3,5v ikäisenä 
Olen nyt tälle viikolle tehnyt valmiiksi Cheerun treeniohjelman, mutta yritän välttää pitkiä ja rankkoja ratsastuksia kun minuun sattuu tietäessäni satulan olevan epäsopiva.. Maanantain kunniaksi ja rankan treeniviikon jälkeen Cheeru on kuitenkin ansainnut vapaapäivän tänään. Menenkin nyt vain tallille laittamaan ruuat ja moikkaamaan sitä. Illalla sitten on meikkausta ja kuvauksia luvassa!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


3 kommenttia:

  1. Eikös C ole jo kyllin vanha ja sen verran ratsutettu että o
    pitäis jo saada hommiin? eihän se nuorikaan heppa mitään etene tai opi jos sitä pelkästään liikuttaa pyytämättä enempää. Hieman surettaa seurata kun aikaa menee hukkaan, hieno heppa ja olis jo pitkällä.. Nyt varmaan vastauksesi on; et voi tietää asiasta enempää, nimettömänäkin kirjoittelet.. sillä en tunne hevosta taikka tiedä tarkalleen mitä tehty miksi ja ei.. kuitenkin mitä blogin kautta seurattu, näin minä sen näen. Hienolta kuitenkin näyttää ja sen eteen tehty hienoa työtä.. mutta oiskohan voitu tehdä enemmän? hevosen vuoksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän pointtisi hyvin ja vähän ehkä kirjoitteluni hämää. C saa kyllä kunnolla liikuntaa ikäisekseen, toki nyt ollaan taas siinä vaiheessa että treeniä lisätään pikkuhiljaa. Talvella ei olla voitu liikuttaa kunnolla ilmojen takia ja voin suoraan sanoa että minulla ei ole ollut varaa eikä aikaa lähteä maneesille talvella, siksi olemme periaatteessa taas aloittamassa uudelleenh. On niin paljon asioita mitä yksityiselämässä tapahtuu etten halua jakaa niitä blogissa ja siksi on toimitatapojani varmasti välillä vaikea ymmärtää. Nyt myös tämä meidän satulan sopimattomuus aiheuttaa ongelmia mutta sekin on nyt vaihtumassa uuteen tällä viikolla.

      Mutta olet oikeassa, jos puitteet olisivat olleet paremmat olisimme jo paljon pitemmällä kuin nyt, etkä tiedäkään kuinka monta kertaa olen asiaa kironnut että puolen vuoden treenit ovat menneet viemäristä alas. Olen tiedostanut tämän jo itselleni aivan liian monta kertaa. Nyt ovat asiat tosin muuttumassa ja toivon että asioita alkaa tapahtumaan.

      Ulkopuolisena ymmärrän aiheesi ja hyvä että kommentoit, koska et ole varmasti ainut joka asiaa miettii.

      Poista
    2. Vähän lisäystä aikaisempaan kommenttiini; eli tiedän ettei toivominen auta kun asioille oikeasti pitää tehdä jotain, enemmän tarkoitan että kun kaikki asiat saadaan järjestykseen niin alkaa tapahtumaan kehityksessäkin. :)

      Poista