Hae tästä blogista

21.4.2014

Heppaelämää täyspäiväisesti ja uusia tuttavuuksia

Pääsiäinen tuli, pääsiäinen meni.. Luojan kiitos! Tänään on viimeinen pyhäpäivä ja saan kohta hermoromahduksen tähän pidennettyyn viikonloppuun, haluan jo palata arkeen! Oma pääsiäiseni on ollut kaikkea muuta kuin hyvä joten olen enemmän kuin kiitollinen että huomenna on ihan NORMAALI Tiistai.

Cheerun liikutukset ovat menneet aika lailla aikataulun mukaisesti. Torstaina meillä oli irtohypytys A-K:n avustamana. Ensin C ei meinannut tajuta meidän este-kujaa, mutta kun lopulta tajusi se juoksi sinne ilomielin. Päädyttiin lopulta 105cm okseriin jonka yli poitsu lensi niin kevyeesti pikkulintuja katsellen. Jätimme sen kuitenkin tällä kertaa siihen, että pojan itsevarmuus ei kolhiinnu.


Tässä on irtohypytyksestä ainut videopätkä, en oikeen tiedä millä korkeudella okseri on, mutta veikkaisin että max 80cm? Harmi kun en muistanut että minulla olisi pitänyt olla vielä oma kuvaaja mukana.. :/ NO, ensi kertaan sitten! Muistakaa katsoa HD-muodossa!


Eikö mulla oo hienot kannustushuudot? Heheheh.. :D

Perjantaina lähdin kauheella kiireellä töistä tallille koska meille oli tulossa satulan-sovittaja. Sopivaa satulaa ei kuitenkaan löytynyt joten jäimme tyhjin käsin seisomaan. Minua ketutti niin kovaa että sain sitten päähänpiston että minun on pakko saada kokeilla mennä ilman satulaa Cheerulla, ja se oli seuraavassa sekunnissa sanottu ja tehty! Rebecka auttoi aluksi minua että pääsin selkään ja se myös talutteli maneesissa kun en yhtään tiennyt miten poni koko asiaan reagoi. Lopulta pyysin kuitenkin Rebeckan ottamaan riimunnarun irti ja antaa minun mennä ihan itse C:n kanssa. Olen niin tyytyväinen poitsuun kun se oli niin reipas! Mentiin käyntiä ja ravia mutta koko ratsastus oli kyllä sen verran kevyt ettei sitä voi oikein kunnon liikunnaksi kutsua. :D

Rakas  huomatkaa että meillä on myös uudet suitset ;)

Lauantain liikuntaan kuului kahden hevosen ratsastus! Menin ensin Cheerulla maneesissa ilman satulaa noin 40min ja tänään kokeilin myös laukkaa. Cheeru liikkui todella kivasti suurimman osan ajasta, mulla itsellä oli vaan välillä vaikeuksia pysyä selässä kun tuo hevonen on niin kapea ja sillä on niin nopeat liikkeet. Voitte kuvitella mikä ero kun olen viimeksi ratsastanut Riksulla ilman satulaa ja sehän on sellainen kunnon pyöreä pallukka, haha! Mutta loppujen lopuksi kyllä pysyin selässä olosuhteista huolimatta. :D Ridauksen jälkeen hoidin Cheerun ja vein sen takaisin tarhaan ja seuraavaa heppaa hakemaan.

Tein siis uutta ystävyyttä tallilla olevaan hevoseen, Ristoon. Tulen myös tekemään muiden tallien hevosten kanssa vähän uutta ystävyyttä, miksi saatte tietää ensi kuussa.. :D Laitoin Riston pikaisesti valmiiksi ja menimme maneesille. Voin sanoa että oli kivaa päästä vähän isomman ja enemmän oppineen hevosen selkään pitkästä aikaa! Alussa vähän jumppailin eteen alas käynnissä ja ravissa, R vaikutti vähän jäykältä. Paljon voltteja, kaarteita, suunnanvaihtoa ja mitälie kiemuroita sekä tempovaihtoja tuli tehtyä. Nostin laukat molempiin suuntiin ja otin välikäynnit. Seuraavaksi jumppailin vielä laukassa, yritin keskittyä siihen että hevonen liikkuu puhtaasti eteen eikä ylös (Ristolla oli vähän sellainen askel että se mielummin liikkui ylös kuin eteen) rennossa muodossa. Laukkatyöskentelyn jälkeen loppuravit matalassa, eteen-alas muodossa ja R oli hyvin rento. Olen kaikenkertaisesti aika tyytyväinen ratsastukseen, kun ajattelee että ratsastin sillä ensimmäistä kertaa! Myös R vaikutti hyvin tyytyväiseltä. :)

Uusi tuttavuus Risto


Eilen meillä oli siivuoustalkoot tallilla joten ehdin siellä autella hetkisen ennenkuin päätin liikuttaa oman heposeni. Cheerun treeniohjelmaan tänään kuului juoksutus sivuohjilla noin 20 min ajan. Cheerusta alkaa jo hyvin huomaamaan että se on saanut lihasta ja voimaa, koska sen askel on muuttunut hyvin paljon tämän vuoden aikana ja se liikkui nytkin todella hienosti ravissa, laukkaa pitää vielä jonkin verran työstää mutta pikkuhiljaa. :)

Vaavi :)

Taas tuli tätä pitkää tekstiä.. :D Mutta, nyt olen kuitenkin lähdössä tallille liikuttamaan elukkaa ja myöhemmin illalla satula-sovittaja tulee seuraavalla satula-lastilla joten saa nähdä löytyykö meille satulaa tänään vai ei.. Viimeistään huomenna julkaisen myös meidän viikon treeniohjelman pitääkseen teidät ajantasalla.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti