Hae tästä blogista

22.8.2012

Alkuviikko + kysymys lopussa!!

Hellurei vaan kaikille!

Tällä hetkellä olo on vähän parempi eiliseen verrattuna, joten ajattelin tehdä nopean postauksen viime päivien tapahtumista!

Maanantaina olo oli aika paska, olin ihan poikki sunnuntain kilpailujen jälkeen, mutta ajattelin että hevonen on kuitenkin liikutettava/ratsastettava läpi juuri niiden eilisten kisojen takia. Ponin jalat tuntuivat hyviltä, mikä oli myös hyvä juttu, koska asia jossa olen todella tarkka on hevosten jalkojen kanssa. Minulla oli pari vuotta sitten ylläpitohevonen/vuokrahevonen, joka jouduttiin lopettaa siksi koska omistajan mielestä sen jalat olivat niin huonot. Tämän hevosen puolesta olisin tehnyt vaikka mitä, olisin voinut antaa sille loppuelämän kodin, olisin tyytynyt vaan hoitamaan sitä ja tehdä kevyitä maastolenkkejä käynnissä, niin rakas se oli mulle. Mutta ei, omistaja ei halunnut luopua siitä, vaan päätti mielummin lopettaa sen.. Nojoo, takasin ratsastukseen sitten!! Menin kentällä ponin kanssa reilu puoli tuntia. Käytin tänään tavallisia englantilaisia suitsia meksikolaisten sijaan ja kolmipalakuolain vaihtui nivelkuolaimiin(suurin osa siksi koska en jaksanut vaihtaa kuolainta kun oli tarkoitus treenata vaan hetken. Ratsastin kaikki askellajit läpi ensin verryttelyssä. Sitten annoin Riksun kävellä hetken aikaa pitkillä ohjilla, jonka jälkeen päätin työstään ponin laukkaa tekemällä laukannosto, laukata pätkän ja ottaa käyntiin, tehdä uus laukannosto, laukata, käyntiin jne. Ensin poni oli vähä ilman virtaa, mutta sitten se yhtäkkiä syttyi ja laukkasi kuin viimeistä päivää. Menimme vielä kunnon loppuravit ja pienen maastolenkin ennen talliin menoa. Oon supertyytyväinen päivän ratsastukseen!



Tiistaina oli aivan liian heikossa hapessa, kävin aamulla ja päivällä mutta janika oli niin kiltti ja hoiti iltatallit mulle, kiitos siitä! :)

tältä Riksu näyttää aina kilpailujen jälkeen.. hahaha raukka!

Tänään ratsastin kunnon alkuverkat kentällä, ja sitten menimme radalle päästelemään. Poni nautti siitä että se sai juosta ja venyttää askelta. Lopputreeneistä harjoittelimme myös laukan kokoamista; eli ensin ratsastin ponin liioittelusti lyhyeessä laukassa parikymmentä metriä jonka jälkeen ajoin ponin eteen jotta se venyttäisi askelta laukassa ja sitten taas ratsastin sitä lyhyeessä laukassa jne. Hyvin meni sekin, ja poni oikeen innostui tuossa viimeisessä harjoituksessa, yritti enemmän laukata pystyyn ja lähteä menemään koko ajan! :'D Lopuksi menimme myös loppukäynnit maastossa ja poni tykkäs!



Asiasta toiseen ja kolmanteen..Olisko teillä muuten mitään ehdotuksia kavion laadun parantamiseen/kasvun edistämiseen? Oon kokeillu kaikenlaisia ravintolisiä ja rehuja muttei näytä paljo auttavan.. Kaviot kuivuu hirveästi tuolla raviskalla, koska maa on nii kuivaa. Jynssään Riksun kaviot melkein joka päivä juuriharjalla kavion "alkamisosasta" lämpimällä vedellä edistääkseen kavion kasvua ja rasvaan myös kaviot kaviorasvalla jotta ne eivät kuivuisi hirveästi.. Mutta jos teillä on jotain ehdotuksia mitkä voisi auttaa, kertokaa minulle!!

1 kommentti:

  1. Opeta riksu seisomaan jalat ämpärissä jossa on vettä ja joskus vähän suolaaki, jos toi ei onnistu nii sit kehität jonku toisen tavan liottaa niitä kavioita mut pelkkä kastelu/huuhtelu ei vie pitkälle.. Ja kannattaa mielummin rasvata säännöllisen epäsäännöllisesti niitä kavioita jokapäiväsen rasvaamisen sijaan koska muuten kosteus ei pääse ulkona imeytymään sen rasvakerroksen läpi. Sit justii jos on ollu sadepäivä nii vie riksu johki märkään ruohikkoon kävelemään ymsyms. :) Tossa ny jotain mitä mulle tuli ekaks mieleen :D

    VastaaPoista