Hae tästä blogista

9.8.2012

Vastaukset kysymyspostaukseen!

Noniin, nyt vastausta teidän kysymyksiin! Olen jakanut kysymykset kahteen osaan; hevosaiheiset ja muut kysymykset, jotta saisin ne jonkinlaiseen järjestykseen! :)


HEVOSAIHEISET kysymykset


 Kauanko olet ratsastanut? Olen ratsastanut 10 vuotiaasta asti, mutta kauemmin blogin seu ranneille tietävät että minulla oli ennen Riksun ostoa n.9kk tauko ratsastuksesta, joten voidaan sanoa että olen ratsastanut noin 8 vuotta.
 Missä aloitit ratsastuksen? Pulleromäen tallilla, mutta siirryin sieltä aika nopeasti Vaasan Ratsastuskeskukseen ja sieltä n.8 kuukauden jälkeen aloitin Stall Kungsgården:lla Vanhassa Vaasassa(maatalouskoululla).
 Kuinka vanha Riksu oli kun ostit sen? Riksu oli juuri täyttänyt 6 vuotta.
 Minkä rotuinen Riksu on? Riksu on rekisteröity tilastohevoseksi joten rotu on tuntematon. Luultavasti Riksussa kuitenkin on Eestinhevosta ja myös jotain ponirotua.
 Minkä tasoinen Riksu on? Kouluratsastuksessa se osaa perusasiat, avot,sulut,väistöt jne. Tarvitsee kuitenkin hyvin osaavan ratsastajan kulkeakseen hyvin. Estepuolella on aikaisemmalla omistajalla hypätty 100-120cm. Itse olen tällä hetkellä hypännyt sillä 100cm ja irtohypytetty 110cm mutta ponnua on myös isommille esteille.
 Kuvaile sinun ja Riksun "suhde" 5 vuoden päästä? Viiden vuoden päästä Riksu on 12 ja minä 24. Toivon että kaikki sujuu silloin hyvin, hevonen on pysynyt terveenä jne. Toivon meillä olevan myös olevamme kisaava ratsukko hyvillä sijoituksilla ja myös joissain korkeimmissakin luokissa.
 Mitkä ovat tavoitteesi/tulevaisuuden suunnitelmasi Riksun kanssa? Haluan löytää Riksuun samanlaisen yhdessäolon tunteen joka minulla on aikasemmin ollut vain yhtä hevosta kohtaan, löytää luottamuksen ja tuntea hevonen osana minusta(vai kuinka sen nyt selittäisi..). Ratsastustasolla meillä on aika suuret tavoitteet/suunnitelmat tulevaisuudelle, joista en vielä aio kertoa sen enempää. Mutta osa tavoitteista olisi ensi kesänä hypätä 110 cm ratana ja kisata hyvin tuloksin aluetasolla. Riksu on eka hevoseni ja myös "harjoitteluhevoseni" joten en usko ja tiedän etten pääse maailmanluokkiin sen kanssa, mutta Riksu tulee olemaan hyvä alku ja apu tähdäten huippua kohden!
 Aiotko mennä sen kanssa koulukisoihin? Luultavasti en mene koulukisoihin Riksun kanssa, menisin vain jos olisi tarve hankkia lupa kansallisiin, koska silloin tarvitsee sijoituksen koulukisoissa.
 Koulu vai esteet ja miksi? Esteet, ilman muuta. Rakastan tunnetta kun kiitää hevosen selässä esteradalla, adrenaliini pumpaten veressä. Minusta ei varmaan ikinä tule kouluratsastajaa, vaikka kuinka haluisin. Minulla on aivan liian kova kilpailuvietti sellaiseen "rauhalliseen" ratsastukseen. Tottakai olisi joskus kiva mennä kunnon kouluratsastusta jonkun osaavaan hevosen kanssa, mutta jätän mielelläni ne laukkapiruetit, passaget ja piaffet jonkun muun heiniksi, jos ollaan rehellisiä.
 Monet kisat sinulla ja Riksulla on viellä tänä vuonna? Monet! Nythän meidän kilpailukausi vasta alkaa! Aion siis satsata hallikaudelle, treenata kunnolla ja myös valmistautumaan ensi vuoden kisoihin! Lähimmät kisat meillä on nyt sunnuntaina! :)ne 
 Missä tallilla pitäisit Riksua jos saisit valita? Vaasan talleista täytyisi varmaan valita Hubertus tai Tommin talli, mutta ainoastaan siksi koska ne ovat laadukkaita kisatalleja joissa käy valmentajia säännöllisesti ja koska niillä myös on maneesi joissa voi ratsastaa talvella. 
 Aiotko vaihtaa tallipaikkaa kun talvi tulee? En aio. Olemme ostaneet karsinaosakkeen Raviskalta joten jäämme sinne ainakin tämän talven. Vuoden 2013-2014 talvesta ei ole vielä mitään tietoa, täytyy myös katsoa onko Raviska enää pystyssä silloin.
 Haluaisitko toisen hevosen? Kyllä.
 Aiotko hankkia toisen hevosen Riksun lisäksi?Jos aiot niin milloin? Ehdottomasti. Niinkuin kirjoitin, Riksu on vain mun ns. "harjoitteluhevonen". Etsinnässä kuitenkin olisi laadukkaampi hevonen korkeimpiin luokkiin. En vielä tiedä koska hankin, mutta varmaan vasta parin vuoden päästä. Tällä hetkellä kuitenkin hakusessa on jo jonkilainen kisakaveri, mutta en kyllä hevosta ole ostamassa, VIELÄ. 
 Kuvaile unelmahevostasi 5 sanalla/Minkälainen on sinun unelmahevonen? Rehellinen, reilu, luotettava, fiksu, innokas. Haluan hevosen jolla on oma moottori, hyppää mitä vaan eikä kyttäile turhia. Hevosen kuuluu olla reilu kaveri ja elämänkumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu. En kuitenkaan halua mitään "konetta", haluan hevosen jonka kanssa voin kehittyä ja kokea kaiken yhdessä, ja tsempata ja treenata että pääsemme huipulle.
 Raskain juttu hevosen omistajana? Oikeastaa mikään ei silleensä ole raskasta hevosten parissa mutta on sitä välillä epämiellyttäviä asioita. Sanoisin ehkä että vastuu on se raskain asia, ainakin minun kohdalta koska hoidan hevosen itse eikä vanhempani ole olleet sponsoroimassa minua.
 Tee varustepostaus? Voin jopa tehdäkin! :)
 Ratsastusidolisi? Minulla ei ole ketään erityistä idolia, mutta ihailen niitä jotka eivät saa kaikkea katettua pöydälle vaan ovat itse työstäneet itsensä huipulle. Haluan joku päivä olla jonkun muun tytön ratsastusidoli, jonka myös täytyy tsempata ja antaa kaikkensa päästäkseen huipulle.
 Top 5 PARASTA heppablogia? Luen periaatteessa vain ruotsinkielisiä hevosblogeja mutta voin mä kuitenkin linkata ne tänne. En laita niitä mihinkään "paremmuus"-järjestykseen vaan kaikki on ihan sekalaisesti; NellieBerntssonDarios.seIsabella NilssonJohanna Grant ja LAMIA MICHELLE . 


 MUUT/SEKALAISET kysymykset


 Kuinka vanha olet? Olen 19 vuotta, täytän 20 maaliskuun 21. päivä.
 Miltä luulet että elämäsi näyttää 10 vuoden päästä? Hevoset ovat jokapäiväinen elämäni sekä työ, en muuta osaa sanoa.
 Tykkäätkö shoppailla? Kyllävain! Jos minulla ei olisi hevosta, laittaisin kaikki rahani uusiin vaatteisiin! :D
 Mikä on lempikauppasi?(ei hevoskauppa!!) Monki! Rakastan monkin kaikkia vaatteita koska ne ovat erikoisia muihin kauppoihin verrattuna.
 Lempibiisi? Vaihtuu aika nopeasti mutta tällä hetkellä lempi bile-biisi on Touch the Sky ja perus chillailu-biisi on Jos mä kuolen nuorena.
 Onko sinulla ikinä ollut poikaystävää?/onko tällä hetkellä? On ollut parikin kertaa, mutta molemmat suhteet olivat lyhytkestoiset, en tiedä jos niitä edes voi suhteiksi kutsua, mutta yhdessä olimme ainakin. Tällä hetkellä ei ole poikkista, aika ei riitä ja on helpompi olla sinkkuna. Sitäpaitsi mulle riittää tuo mun pikkupossukusipääponi mieheksi, hehe!
 Lempivärisi?Pinkki ja turkoosi. Harmi ettei Riksu ole tamma.. Jos olisi, meidän KAIKKI varusteet olisi pinkin värisiä..!!


Suuret kiitokset kaikille kysymyksistä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti