Hae tästä blogista

23.2.2014

~ The Secret Of Success ~

Näin sunnuntaina, a.k.a. "treenivapaa päivä", ajattelin avartaa teidän tietämystä ja paljastaa teille treenaamisen ja hyvinvoinnin saloja. Osa on teille ehkä jo tuttuja, mutta toivon että nämä asiat auttavat ainakin teitä matkaan.


1. Salilla vietetty aika

Monet luulevat että päästäkseen superkuntoon, sinunTÄYTYY roikkua salilla monta tuntia päivässä viikon kaikkina päivinä. Väärin. Et välttämättä tarvi enempää aikaa kuin 30-60 min jos tiedät mitä olet tekemässä. Mitään ei tapahdu yhden yön aikana, joten sinun on turhaa rehkiä itsesi puhki monen tunnin treenillä, se voi itse asiassa vahingoittaa sinua enemmäin kuin auttaa jos olet kokematon..

Omat treenaukseni ovat kestäneet yleensä sen 30-90min (riippuen teenkö lihastreeniä vai ainoastaan aerobiista liikuntaa)+ venyttely JOKA IKISEN treenin jälkeen.



2. Treenin määrä ja laatu

Myös tämä aiheuttaa ihmisissä ihmetystä ja väärinkäsityksiä. Kuinka usein PITÄISI treenata ja mitä? Treenatessa on hyvä jakaa lihasryhmät eri päiville (2-3päivää) ja treenata eri ryhmiä eri päivänä eikä kaikkia kerrallaan. Tällöin sinulle löytyy aina salilla tekemistä etkä tarvi olla koko kroppa puuduksissa aina viikon ajan. Myös isot lihakset tarvivat pitempää aikaa palautuakseen joten pitää muistaa ettei samaa lihasryhmää treenaa monena päivänä peräkkäin.



3. Lepo rakentaa kehoa

Me kaikki tarvitsemme lepoa, vaikka kuinka haluamme kehittyä ja saada tuloksia; keho tarvitsee väliajoin lepoa rakentaakseen tuloksia. Muista siis pitää vapaapäiviä treeneistä. Jos sinulla on vaikea pysyä salilta poissa voit esim. lähteä rauhalliselle kävelylenkille tai jos salilla missä käyt järjestetään ohjattuja tunteja voit käydä esim. venyttelyssä. Tärkein on että et rasita itseäsi liikaa.




4. Kuuntele omaa kehoasi

"Your body is your temple". Kehosi on temppelisi. Se on pyhä ja sinun kuuluu kuunnella sitä. Kun kuuntelet kehoasi ja mitä se tarvitsee, saat treeneistäsi suurimman höydyn. Opi tuntemaan kehosi jotta tiedät milloin levätä, milloin syödä, treenata tai nukkua. Anna itsellesi välillä myös päivä, kun saat herkutella ilman syyllisyydentunnetta ja vain ottaa rauhallisesti. Mutta, muista kuitenkin se herkuttelu myös kohtuudessa ja se että se jää vain yhdelle päivälle. Tutkimuksen mukaan "Cheat Day" on hyvä keksintö heille jotka oikeasti treenaavat kovaa, koska silloin keho ja mieli saa rentoutua ja saat "palkkion" kovasta työstäsi.



5. Se on osa elämääsi

Suurin syy, miksi itse olen ehkä "kehittynyt" näin valtavasti lyhyeen treenikauteen nähden on se että päätin sisäistää treenaamisen itseeni täysin. En enää näe sitä "pakkona" tai rankkana, näen sen ainoastaan ihan luonnollisena asiana jota teen joka päivä. 


Ylläoleva kuva on niin totta! Jos päämääränäsi on vaan se että haluat olla laiha, haluat sixpackin ja lihaksia jnejne tämä ei tule onnistumaan. Sinun täytyy antaa kaikkesi, hyväksyä kehosi oma kehitysvauhti ja se että kaikella on aikansa. Hyväksy myös epäonnistumiset ja vaikeat päivät, kun pääset niiden yli tulet vahvemmaksi. Älä ajattele vain sitä että näytät hyvältä ulkoisesti, vaan myös sitä että tulet voimaan hyvin sisäisesti. Eikö se kuitenkin ole tärkeämpi että kehossa on hyvä olo, kuin se että näytät hyvältä peilikuvassa?



Minä en ole mikään treeniexpertti, mutta nämä ylläolevat asiat ovat sellaisia mitä olen itsessäni huomannut ja sisäistänyt. Nämä ovat tiiliskiviä menestykseen ja siihen että saavutat unelmasi. 


Olen vain nuori nainen joka haluaa inspiroida, kateutta ja vihaa en halua. Haluan kaikkien huomaavan itsestään että mikään ei ole mahdotonta jos olet päättänyt sen.

  Sinä, juuri SINÄ pystyt siihen, jos se on mitä 100% haluat. 




Toivottavasti piditte tästä postauksesta! Suunnittelen ensi viikolle ruokapäiväkirjaa sekä viikon treeniohjelman julkaisemista, kuulostaako kiinnostavalta? :)




4 kommenttia:

  1. Vitsi mikä muutos tosta ekasta kuvasta!! WAU! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Itsekin vasta huomasin tuon uskomattoman eron kun kuvia laitoin yhteen. Minulla on vaikea tajuta että olen oikeasti näyttänyt tuolta..

      Poista
  2. Kiva peppu ;p

    VastaaPoista