Hae tästä blogista

18.7.2012

Tekniikkatunti!

Ei huhhuh, taas sitä mennään.. Päivät vaan karkaa käsistä, tai ainaki tuntuu siltä.

Eilen Riksu sai ansaitun vapaapäivän koska pääsin niin myöhään vasta lähtemään töistä. Tänään sitten V tuli auttamaan/treenaamaan sekä pitämään meille tekniikkatunnin vähäsen huomisia kisoja varten. Teimme paljon käytännöllisiä harjoituksia; aloitimme ensin tulemalla 3 +3 puomisarjaa ravissa (kuva 1). V sääteli puomien välejä, että välillä välit oli lyhyemmät, jolloin piti hidastaa ja tulla rauhallisemmin kun välillä välit olivat pitempiä ja tarkoitus olli silloin ratsastaa hevosta enemmän eteenpäin. Teimme harjoituksen molemmista suunnista.

Kuva 1

Seuraavaksi V rakensi puomeista pienet cavaletit ja seuraava harjoitus oli laukan säätö (kuva 2). Cavalettien välissä oli n. 20 metriä. Tulimme sen välin 6:lla, 7:llä sekä 8:lla laukka-askeleella.

Kuva 2

Teimme taas tämän harjoituksen molemmissa suunnissa, V nosti cavaletit myös esteiksi, jolloin Riksu syttyi enemmän ja keskittyi myös paljo paremmin tehtävään.

Kolmas tehtävä oli laukanvaihto esteellä.(kuva 3) Ratsastin 8: muotoista uraa jossa keskellä oli este jaa siinä piti vaihtaa laukka. Riksu vaihtoi hyvin oikeasta laukasta vasempaan, mutta vasemmasta laukasta oikeaan oli vähän ongelmia aluksi, kyllä se sitten lopulta tajusi vaihtaa siitäkin suunnasta.

kuva 3

Viimeinen tehtävä oli ns. esteradan uusinta-tehtävä.(kuva 4)Tehtävän tarkoitus oli harjoitella vinojen linjojen hyppäämistä kaarevan mutkan sijaan, joka tulee säästämään aikaa esim. oikeissa estekisoissa. Hyppäsimme 2 estettä vinossa linjassa vasemmasta kierroksesta. Toiseen esteen jälkeen kääntö oikealle ja jatko yhdistelmälle(vai mikä sen nimi on, apua mulla on blackout!!) jonka leveys on 20 metriä ja siihen väliin piti saada 6 laukka askelta. Hyvin seki meni kun mentiin se pari kertaa et oon kyllä oikeen tyytyväinen mun poniin!


Ridauksen jälkeen Riksu pääsi perusteelliselle pesulle ja parturiin, hehe. Sitten sai jäädä sisälle ja sai iltaruuat koska kello oli sen verran paljon jo. 

Huomenna tallilla kuluu varmaan koko päivä, mulla on vielä miljoona eri asiaa jota mun pitää tehdä siellä, etten varmaan ehdi postailla sen enempää. Illalla sitten tulee varmasti jotain feedbackia meidän ekoista kisoista! Pitäkää meille peukkuja huomenna! :D



1 kommentti:

  1. kiva kun kirjoitat oikeasti tehtävistä tarkemmin ja vielä jaksoit piirtää kuvat:)! sulla on ihan mahti blogi!

    VastaaPoista