Hae tästä blogista

21.7.2013

Viikoloppu pähkinänkuoressa

LAUANTAI

Aamulla kahvien ja aamupalan jälkeen hyppäsin auton kyytiin ja lähdin katsomaan tallillamme järjestettyjä aluetason koulukisoja M&J:n kanssa. Kävimme tottakai myös moikkaamassa Cheerua tarhassa, jossa se tyytyväisesti söi heiniänsä eikä ollut moksiskaan väkihälinästä. Kisoissa kulutin aikaa iltapäivään asti, kun vihdoin tajusin lähteä kotiin. Kotona makoilin sen parin tunnin verran ihan puolikuolleena sängynpohjalla, koska oli perjantain tehotreeneistä Sampen kanssa AIVAN poikki. Lopulta kuitenkin ryhdistäydyin, heitin ridakamppeet päälle ja ajoin Samppea katsomaan. 

Siellä se Samppe jo odotti minua tarhassa!
Hain ponin sisään tarhasta ja laitoin pikaisesti valmiiksi treeniä varten. Ratsastin suunnilleen 40 min ajan ja tein paljon taivutustehtäviä jne saadakseen ponin liikkumaan ja venyttämään itseänsä. Laukat liikkui myös todella kivasti tänään vaikka Samppe alussa oli hirveän kuuma ja painoi kuolaimelle kaksnollaa. Olen miettinyt että koittaisin esimerkiksi kimblewickejä Sampelle, ettei se ryöstäisi noin paljon. Inhoan muutenkin sitä jos täytyy ottaa kovat ohjasotteet että saisi hevosen/ponin pysähtymään ja näinhän se on myös tässäkin tapauksessa.

Treenien jälkeen ruokin ponin ja vein sen takaisin laitumelle. Jatkoin Sampen tallilta heti Hubertukselle, jossa Cheerua otettiin juuri sisään. Koska koulukisat olivat kokopäivä-mittaiset olin aiemmin jo päättänyt antaa Cheerulle vapaan, joten hoidin sen vaan kunnollaa, putsasin ja rasvasin haavat, laitoin ruuat ja rapsuttelin sitä kunnolla ennen kotiinpäin lähtöä.


Vaavi seuraa tarkasti kun joku käy rehuvarastossa mittailemassa ruokia :D

SUNNUNTAI

Päivä alkoi herätyksellä klo.05:50. Olin lähtenyt iskän luo edeltävänä iltana, siksi se aikainen herätys. Puin nopeasti päälle, heitin kupin kahvia naamaan ja ajoin takaisin Vaasaan kämpälle, jossa sitten kävin suihkussa ja laittaudun töitä varten. Töissä aika kuluikin kuin siivillä, klo 16.30 otin kamppeeni ja suuntasin kotia. Vaihdoin äkkiä vaatteet ja hyppäsin auton kyytiin; seuraavana pysäkkinä talli.

Outoa että kerrankin pidän lökäreitä tallilla, yleensä AINA farkut tai ratsastushousut ovat jalassa!

 Cheeru odotteli jo karsinassaan tallille tullessani, joten hain kaikki kamppeet ja laitoin sen valmiiksi päivän treeniä varten. Tänään oli luvassa pikkasen kevyempi liikunta aikaisempiin päiviin verrattuna; irtojuoksutin sen kentällä ja sen jälkeen teimme maastakäsin-harjoituksia. Poni seurasi ympäri kenttää kuin koira ja oli muutenkin vaan aivan mahtava taas kerran. 


Loppujen lopuksi teimme myös ensimmäisen "maastolenkin" pojan kanssa ja kylä se tykkäsi! Takaisin tallissa, hoidin, laitoin ruuat ja sen jälkeen kotiin.



Olen myös itse tällä hekellä aivan liian väsynyt koska silmäni eivät pysy auki Pakko päästä nukkumaan, lisää huomenna. Öitä!





2 kommenttia:

  1. Mistä toi naruriimu on ostettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööksistä! Tilasin sen toki aikoja sitten jo riksulle mutta en sitä sille ehtinyt käyttää.. etten tiedä onko niitä enää myynnissä. :)

      Poista