Hae tästä blogista

10.7.2012

Pitkä postaus + kysymys lopussa !!

Huomenta!

Taas pistän tällaista aamupostausta, koska mulla ei näköjään ole enää aikaa/jaksamista kirjoittaa iltaisin töiden jälkeen.. No mut ei kai se mitään, hyvä että postailen ainaki?! :D

 Toissapäivänä en ratsastanut ollenkaan, koska mun olo oli mitä väsynein ja ilma mitä tukahduttavammin + että R oli rokotettu sitä edellisenä päivänä joten päätin antaa sille vapaata. Hain sen kuitenkin illalla sisään parturoitavaksi. Leikkasin varmaan puolet harjan pituudesta pois, kun se oli kasvanut niin paljon.. Siirsin myör R:n koko harjan toiselle puolelle kaulaa kasvamaan kosksa se kuitenkin siirtyy aina sille puolelle. sen jälkeen letitin sen harjan E:n kanssa toosi hienoksi *kröhömmm..* jotta harja pysyis nyt hetken tuolla puolella. Tasasin vielä otsatukan ja hännän sekä leikkasin Riksun rumat jalkatupsut pois. Riksu sai jäädä sisälle taas koska oli luvattu sadetta/myrskyä yöks.

Eilen olin ihan poikki kun tulin töistä. Ajattelin ensin antaa R:lle vielä toisen vapaapäivän, mutta otin kuitenkin itseäni niskasta. Vedin ratsastusvaatteet päälle ja lähdin tallille. Siivosin karsinan ja hain ponin sisään. Laitoin valmiiksi ja mentiin sitten kentälle. Juoksutin R:n reilu 30-40min, ensin ilman sivuohjia ja sitten sivuohjien kanssa. Sen jälkeen nousin itse selkään ja ratsastin ehkä 20 min. Teimme taas laukkaharjoituksia ja laukka tuntuikin nyt paremmalta kun oli nuo sivuohjat, tai silleen että laukka tuli pyörivämmäksi. Poni meni oikein hienosti mutta sain vain itse todeta huonon asian mun ratastuskengistä(en jaksa aina joka kerta käyttää niitä mun saappaita); ne ei oo eteistuntaa varten! Ne on kyllä enemmän kouluratsastuskengät,koska jalka ei pääse taipumaan niissä yhtä hyvin, mikä aiheuttaa tasapainon horjumista, joten kai mun pitää käyttää niitä mun saappaita ja sitten kun saan ostettua sen koulusatulan ostan nahkagaitersit ja meen niillä sitten.

Nyt olis sit tarkoitus lähteä tallille ruokkimaan.. Tuolla ulkona on ihan paska keli niin saa nyt nähdä laitanko ponin ulos vai en.No, se katotaan sitte tallilla!

Mutta vielä lopuksi tällainen kysymys!! Onko teillä mitään hyviä harjoituksia jota voisi tehdä että laukka tulisi pyöreäksi ja "rullaavaksi", eli kolmitahtiseksi, kun meillä tuuppaa tulemaan sellainen tökstöks laukka.. Laukannostoja käynnistä ollaan nyt harjoiteltu koska sen pitäisi auttaa, mutta olisko teillä muita harjoituksia? Jakakaa toki silloin niitä mullle! Kiiitooooos!! :)




mun ihana pikkumies eilisen treenin jälkeen :)

3 kommenttia:

  1. mitä teet töiksesi/Mikä on ammattisi?:)
    riksu on todella söpö! miten päädyit juuri tähän hevoseen?

    VastaaPoista
  2. Jag har samma problem med Matti. Galopplyft tex tre galoppsteg, tre fyra skritt/travsteg o sen galopp igen, tempoväxlingar i galoppen, hoppning så som studshinder gör susen!, bakdelssvängningar är också bra, alla övningar var du får mera vikt på baken och stärker bakebenen hjälper till att då en bättre rullande galopp. :) Oftast är en icke rullande galopp orsaken till att det inte riktigt finns rätta muskler att få den rullande o kort. Rid mer fram i ett friskt tempo, och från den farten var galoppen är rullande försöka få tillbaka och sedan fram ex 4 steg åt gången (4fram 4 tillbaka). De övningarna har tränare gett till mig o Matti och de har gett resultat. :) Lycka till!!

    VastaaPoista
  3. Ota paljon lisäyksiä eli vaikka lyhyellä sivulla ns. " otat laukan kiinni" ja lyhennät askelta ja pitkällä sivulla kunnon spurtti, oot vaikka itte kevyessä istunnassa. Ja sitten kun se rupee sujuun niin voit tehdä tollasta myös ympyrällä, puoli ympyrää lyhyttä laukkaa ja puoli ympyrää nopeempi tempoista laukkaa. Mun sanavalinnat on taas niin hyvät mutta meillä autto ainakin tää :)

    VastaaPoista