Hae tästä blogista

25.2.2013

Vastaukset kysymyksiin osa 2

1. Kuinka usein käyt tallilla?
- Käyn tallilla useimmiten joka päivä, välilläkin pari-kolme kertaa päivässä. En yleensä käy tallilla sinä päivänä kun M tai S hoitaa, mutta kyllä sitäkin sattuu.

2. "Perus" tallirutiinisi, eli mitä teet tallissa jne.
- Tällä hetkellä minulla on aamuruokinta+ulosvienti aamuisin joten sitä en hoida mutta tulen kesällä hoitamaan ne. Kun tulen tallille, haen ensin Riksun sisälle, harjaan, varustan ja lähden ratsastamaan. Takaisin tullessa hoidan pois kaikki tavarat ja vien Riksun ulos(riippuen mitä kello on). Sen jälkeen siivoan karsinan ja laitan ilta- sekä aamuruuat valmiiksi. Illalla tulen hakemaan Riksun sisälle, annan iltaruuat ja käyn vielä tarhaan heittämään seuraavalle päivälle heinät.

3. Unelmatallisi? 
- Iso, valoisa talli jossa on suuret karsinat, vesipilttu, varustuspiltut, solariumi, kunnon satulahuoneet, kuivaushuoneet ja kiva tallikahvio. Tallin yhteydessä olisi hiekkakenttä sekä nurmikenttä, tilava lasimaneesi(yritin löytää kuvaa mutta en löytänyt..) ja maastolenkit lähellä. Myös erilliset talvitarhat sekä kesälaitumet, kunnon parkkipaikka ja hieno estekalusto. Eli oikein luksustalli! ;)





kyllä kelpais!



4. Mitä mieltä olet tallista, missä asutte Riksun kanssa? Hyvät ja huonot puolet? 
- Talli menettelee, siellä pitää nyt asua ainakin vielä vähän aikaa. Hyvät puolet: HALPA, lähellä asuntoani, ravirata kuntotreeneihin, iso kenttä ja hyvä estekalusto. Huonot puolet: huonot tarhat (ei salaojitettu), pitää hankkia ja tehdä kaikki itse, huonot maastot keskikesällä, ei ole maneesia. Muita huonouksia en viitsi kirjoittaa.


5. Oot varusteratsastaja?
-Ai oon vai? Itse en ole huomannut. :D Kyllä jos sitä rahaa kasvais puussa niin olisin, mutta opiskelijabudjetilla pitää jostain säästää!


6. Onko sinusta ratsastus välineurheilua?
- Kyllä ja ei. Se riippuu ihan millä tasolla ja mitä ratsastaa. Jotkut eivät välitä yhtään ulkonäöstä, kuin taas joillekin se on todella tärkeää. Tässä tulee myös se raha-kysymys ylös; jos rahaa on niin silloin voi ostaa ja ostaakin vaikka kuinka niitä välineitä.
HV POLO:n royal blue/cobalt blue satulahuopa, nami!

7. Jos saisit valita Riksulle 3 heppatavaraa ihan minkä hintaisia vaan, mitkä haluaisit?
- Oman trailerin, klippauskoneen ja paksun fullneck-ulkotoppiksen.

8. Lempivärisi heppatarvikkeissa?
- Sanoisin pinkki, jos mulla olisi tamma. Muuten tykkään kirkkaanpunaisesta ja cobaltinsinisestä/royal blue.

9. Koulu vs. Esteet? 
- Luulin sen olevan teille jo päivänselvää.. Mutta esteet, joka kerta!

10. Paras valmentaja, jonka valmennuksessa olet ollut? 
- Helena Liukkonen. Se valkku ei tosin ollut Riksulla.

11. Minkälainen olet ratsastajana, mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi?
- Ratsastajana olen todella päättäväinen, tiedän mitä haluan ratsastuksesta enkä luovuta vaikka mikä olisi. Olen kuitenkin hellä kädestä ja yritän ratsastaa hevosen mahdollisimman pienillä painoavuilla ja istunnalla. Heikkouteni on oikea kierros, olen niin jumissa siinä, pitäisi kai mennä hierojalle. Vahvuuteni on juuri se että olen päättäväinen ja määrätietoinen mutta kuitenkin hellä ja kunnioittava hevosta kohtaan. 

12. Tasosi ratsastajana?
- En oikein ymmärrä kysymystä, mutta uskon että tarkoitit näin; olen hypännyt ratana 110cm, yksittäisenä 130cm ja koulupuolelta osaan He B:n. Kerro jos vastasin väärin niin korjaan asian!


13. Millainen hevosenomistaja olet mielestäsi?
- Olen reilu ja teen kaiken jotta hevosella olisi asiat hyvin, ajattelen aina ensin hevosta ennenkuin ajattelen itseäni. En hössötä liikaa enkä liian vähän, olen asiallinen. Välillä toki tuntuu siltä että olen maailman huonoin hevosenomistaja jos olen kipeänä tai jos minulla on elämässä sellainen tilanne kun en psyykkisesti jaksa tehdä mitään.


Minä&Riksu Tölbyyssä, helmi- tai maaliskuu 2012
tämänhetkinen unelmahevonen 


14. Unelmahevosesi viidellä sanalla?
- Selväpäinen, herkkä, rehellinen, personaallinen, antaa kaikkensa

15. Tavoitteet Riksun ja Sampen kanssa tälle kaudelle?
- Tästä tulee erillistä postausta viikon aikana!

16. Kumpi hevosista on sinulle tärkeämpi
- Riksu, koska se on omani.

17. Mistä kautta löysit Riksun?
- Kuulin siitä ensimmäisen kerran serkkuni Emilian kautta.

18. Mitkä on sun tavotteet Riksun kans?
- Kasvattaa luottamus ja opettaa toisiamme.

19. Luuletko, että Riksu on sulla niin kauan kun se elää?
- Kyllä, minulla on liian vahva tunneside Riksuun etten voisi myydä sitä kuin ihan pakosta.

20. Riksun hyvät ja huonot puolet?
Aloitetaan huonoista puolista; välillä se on tosi tahmea ratsastaa, ei halu liikkua millään.. silloin menee maku koko hevosharrastuksesta. Hyvät puolet; maailman ihanin kun se oppii luottamaan ja tuntemaan sut, erikoinen ja värikäs persoona, luotettava ja rehellinen.

Riksu tykkää pussailla!
21. Kumpi on kivempi ratsastaa, Samppe vai Riksu?Miksi?
- Vaikea kysymys.. Molemmissa on hyviä ja huonoja puolia, jos yhdistäisi molempien hyvät puolet niin saisin täydellisen hevosen. En osaa siis vastata tähän kysymykseen juuri siksi.


22. Kumpi (Samppe vai Riksu) on... 
-yritteliäämpi? Samppe.
-itsepäisempi? Riksu.
-luotettavampi? (ei säiky jne.) Riksu.
-herkempi? Riksu.
-kiltimpi? Samppe.

23. Miksi juuri Riksu? Jos saisit valita Riksu vai joku muu hevonen?
- Tämä oli hyvä kysymys, olen itsekin miettinyt samaa monta kertaa. En oikein tiedä miksi valitsin Riksun alunperin, se vain tuntui siltä oikealta koeratsastuksessa. Nyt jos saisin valita, jos olisin tehnyt kaiken mitä olen Riksun kanssa tähän mennessä tehnyt mutta en kuitenkaan omistaisi hevosta, en ostaisi Riksua. Riksu ei valitettavasti täytä kaikkia tarpeita mitä hevosessa haen.
Tällainen Riksu on mun silmissä; helluinen ja utelias vauva 

24. Jos saisit mahdollisuuden alkaa ratsastaa hyvin koulutettua GP-hevosta, mutta joutuisit luopumaan siinä samassa Riksusta, mitä tekisit?
- Voisin antaa Riksun ylläpitoon jollekin, mutten ikinä voisi myydä sitä. Jos minulla ei olisi näin vahvaa tunnesidettä Riksuun, olisin varmaan jo myynyt sen.

25. Paras luonteenpiirre Riksussa?
- Se on niin erinlainen kuin muut hevoset. Sen tajuaa vasta kun sen tuntee hyvin ja näkee muutakin kun sen hapannaaman karsinassa.



26. Jos teet Riksun kanssa rankemman treenin, mitä se sisältää?
- Kunnon alkuverkat (20-30min) kaikissa askellajeissa. Sen jälkeen työtehtäviä 15-20 min. (yleensä paljon laukkaharjoituksia) ja lopuksi kunnon loppuverkat kaikissa askellajeissa, 15min. Kuntotreenit koostuu yleensä pitkistä ravipätkistä ja laukan pidennystä/lyhennystä jne.

27. Kivoin paikka missä oot kisannut Riksun kanssa? 
-Pietarsaari ehkä? Ainakin tykkäsin paikasta!

28. Kerro perusteellisesti miten valmistaudun kisoihin?
- Tästä tulee omaa postausta!!

29. Mistä ostat Riksun varusteet?
- Vähän joka paikasta, mutta yleensä tulee tilattua joko Hööksiltä tai Horzelta, tai sitten tulee käytyä Agrimarketissa ja raveissa ja kilpailuissa ostelemassa tavaroita.

30. Mikä on sinun pahin tippuminen tai muu "onnettomuus" hevosen kanssa?
- 6 vuotta sitten tipuin ravurin selästä, koko käsivarsi meni sijoiltaan ja sain aivotärähdyksen. En muista tapahtumasta paljo mitään, mutta tämä aiheutti minulle monen vuoden traumat, jotka palaavat jos en ratsasta pitkään aikaan.

31.Oletko koskaan hypännyt maastoesteitä?
- Epävirallisesti tukkeja, risukasoja, ojia ja lumivalleja on tultu hypättyä. Tosiaan olisi tarkoitus lähteä Riksun kanssa Alavudelle tänä kesänä kokeilemaan maastoesteitä!

32. Mitä mieltä olet ratsastuskoulu toiminnasta, onko sinusta ratsastuskouluissa hyvät oltavat hevosille, vai panostavatko tallin pitäjät yksityisiin talleihin paremmin? 
- Inhoan ratsastuskoulutoimintaa, mutta kai nyt sitä jossain pitää oppia ratsastamaan?! Kai hevosilla ihan hyvät oltavat on, riippuu taas kerran tallista ja sen omistajasta(sekä työntekijöistä).

??? ;)
33. Onko SINUSTA valkeassa ponissa enemmän putsaamista kuin esim ruskeassa? + Voisitko kirjottaa useammin D:DDD
- Kyllä, ainakin jos kisoihin on menossa.. Ja joo, yritän postailla mahdollisimman usein kun aihetta löytyy!

34. Aiotko hankkia toisen hevosen?
- Kiikarissa on, eli kyllä.

35. Hienoin/kivoin hevonen jolla olet koskaan ratsastanut?
- Lilli. Se tulee aina olemaan the number one. Edes Riksu ei "voita" sitä.


Emilia&Lilli, 2009


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti