Hae tästä blogista

8.10.2013

Sunnuntain estetreeneistä - hyödyllisiä tehtäviä nuorelle hevoselle

Ajattelin selostaa sunnuntain estevalmennuksista, vaikka vatsani kramppaa tällä hetkellä 24/7 lääkkeistä huolimatta. Kuvia minulla ei  näistä treeneistä ole koska kuvaajani myöhästyi.. Mutta niinhän se aina menee JUURI silloin kun on parhaat ratsastushetket.

Anyways, asiaan!

Verkkasin C:n käynnissä ja lopuksi hetken ravissa A-K:n rakentaessa meille "rataa". Cheerulla oli aluksi vaikea keskittyä, koska ympärillä tapahtui samanaikaisesti vähän kaikkea. Ensimmäinen tehtävä tuli onneksi meille jo alkuverkan aikana,saadakseen hevonen keskittymään.

Tehtävä 1
Ratsastin voltilla kolmen ravipuomin yli ja tarkoitus oli saada hevonen kaarevaan muotoon myös puomeja ylittäessä. Puomien välit olivat keskikohdalta noin metrin. Alussa C:llä oli pieniä keskittymisvaikeuksia mutta suoritti tehtävän lopulta hyvin molempiin suuntiin. Itselleni oli ratsastaessa tärkeää muistaa katseen suunta ja puolipidäte ennen ensimmäistä puomia. Ulkopohkeella sain pitää kunnon tuen ettei C karannut ulkopuolelle.


Seuraavan tehtävän ratsastin laukassa. Tehtävä koostui kentän pitkällä sivulla olevasta kahden "esteen" (kolmen puomin pino) linjasta jonka väli oli 13 metriä pitkä.
Tehtävä 2
Sain ratsastaa aika toisella sivulla laukan hyvin eteenpäin ja irtonaiseksi, lyhyeellä sivulla jo asettaa hevosen oikeaan suuntaan ja kääntyessä pitkälle sivulle tein puolipidätteitä herätelläkseni hevosen linjalle. Laukka pysyi hienona myös tällä tehtävällä molempiin suuntiin ja sain myös pari kertaa oikein kunnolla pidättää ettei heppa lähtisi kaahailemaan. ;)

Kolmas tehtävä koostui in-and-out laukkapuomeista, eli tutummin innareista. Puomien välit olivat kolme metriä. Ensin puomit olivat maassa, mutta lopuksi valmentaja nosti ne vähän irti maasta kahden toisen puomin avulla.
Sain myös tälle tehtävälle ratsastaa hyvän laukan, tehdä pari puolipidätettä ennen puomeja jotta hevonen heräisi tehtävälle. Puomeille tullessaan pidin tasaisen tuntuman ja molemmat pohkeet hevosen lähellä, antaen hevosen itse "hoitaa loput". Tulimme tehtävän molempiin suuntiin. Tämä oli päivän haastavin mutta mielestäni C toimi tässä myös hyvin.


Yleisvaikutelma treenien jälkeen oli aivan mahtava. C oli jotenkin niin energinen ja "estehevosmainen" koko tunnin ajan, oi että kun olen odottanut tätä hetkeä! En osaa edes kuvailla sitä tunnetta minkälainen se oli, mutta ensimmäinen kerta kun oikeesti tunsin että "tällaista hevosta olen odottanut jo kauan". Maailman paras C. 


Mitäs mieltä olette siitä että laitan postauksiin tarkasti meidän tehtävät esim. estetreeneistä?Hyvä/Huono juttu, kiinnostaako teitä lukea? Kommentoikaa!

6 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että joku panostaa selittämään noi estetreenit! :) Niistä saa kivasti itellekin vinkkejä!
    Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Näin hyvällä feedbackilla aion kyllä jatkaa samaan malliin! ;)

      Poista
  2. Itse tykkään ainakin lukea tommosta tarkkaa ja kuvailevaa tekstiä, saa kunnolla idean kiinni mitä oikeasti on tehty ja ideoita omaan arkeen.

    Uusi lukija ilmoittautuu siis:)

    VastaaPoista
  3. Minunkin mielestä on kiva lukea tämmöisiä postauksia, ajattelinkin kokeliia noita tehtäviä meidän nuorella russ tammalla! :)

    Liityin muuten sun blogin lukijaksi, niin kivalta blogilta tää vaikutti! :)

    sanninhevoselamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista