Hae tästä blogista

27.4.2013

#12 TO-PE-LA + tunnustus entisestä..

Koska postaus on ollut vähän huonompaa, kerron mun/meidän viime päivien kuulumiset!

Torstai 25.4. - Päivän treenit with Pony

Tulin tallille joskus 6-puoli 7 aikoihin. Hain heti ponin sisään, laitoin sen valmiiksi ja eikun treenaamaan. No, tämän päivän treenit ei oikein alkanut parhaimmasta päästä. Nousin tallipihalla Riksun selkään ja pyysin ihan normaalisti sitä eteenpäin, mutta pikkumies oli eri mieltä. Se jäkitti täysin paikallaan,alkoi pomppia ja peruuttaa eikä halunnut eteenpäin. Itse olin ihan rauhallisena selässä, käänsin sen toisinpäin ja peruutin sen pari askelta menosuuntaan. Sitten käänsin sen takaisin, pyysin pohkeilla eteen hieman normaalia napakammin ja sittenhän se poni liikkui eteen. Kävelimme keskikentälle ja päätin että ratsastan sen taas kunnolla kun se oli pönttöillyt jotain Siljan kanssa edellisenä päivänä. 

Alkuraveissa Riksu yritti pari kertaa jäkittää ja mitä se siinä yritti, mutta olin itse päättäväisenä ja ratsastin ponin eteen. Kun se sitten tajusi parin kerran jälkeen lopettaa se purkasi energiansa eteenpäin liikkumiseen. Ja että kuinka se poni liikkui! Olin itse ihan yllättynyt ja hämmilläni koska poni liikkui ETEEN,ALAS ja ISOIN LIIKKEIN. Hyvä etten satulasta tippunut koska hämmästykseni oli sen verran suuri..! Laukasta olin erityisen ylpeä koska poni kantoi itsensä niin mahtavasti molempiin suuntiin! Ratsastin muutenkin ponin perusteellisesti läpi ja hioin tehtäviä ihan yksityiskohtia myöten. 70 minuutin jälkeen päätin että olimme valmiita, joten lähdimme vielä kävelemään pikkumaaston ennen talliin paluuta. Riksu oli helluisen rauhallinen ja symppis tallissa, sai vähän herkkuja ja paljon rapsutuksia. Siivoin ponille ja laitoin ruuat sekä toivotin sitten hyvät yöt. Tallilta pääsin kotiin joskus 8 jälkeen. Lähdin vielä silloin viemään paketteja postiin ja kävin myös nopeasti äitin luona ennenkuin tulin takaisin kotiin kämpille.



Riksu on sillä lailla vähän erinlainen kun muut hevoset. Yleensä, jos hevosilla on paljon energiaa ne purkavat sen eteenpäin liikkumalla sekä olemalla "kuumahkoja", kun taas Riksun ollessa energinen se alkaa jäkittämään eikä ensin halua liikkua eteenpäin. Sen huomaa taas että ponilla on kevättä rinnassa (se oli samanlainen tähän aikaan viime keväänä) mutta ero aikaisempaan on oikeasti se, että en enää pelkää Riksun sekoiluja. Tunnustan, silloin syksyllä 2011 kun olin ostanut Riksun ja se muuttui kiltistä ponista "paholaisen" jälkikasvuksi pelkäsin välillä kuoliaakseni sitä ja lähdin tallille joka päivä sydän kurkussa ja pulssi pompottaen ja kotiin lähtiessäni saatoin itkeä koko ajomatkan kotiin, oli se sitten helpoituksesta tai pelosta. Mutta näiden kohta kahden vuoden aikana olen oppinut tuntemaan Riksun ja tiedän tasan tarkalleen millainen se on. Se on myös auttanut minua hyvin paljon ja olen myös oppinut siltä valtavasti. Mutta sen sanon että eroa tuohon on se että en enää pelkää Riksua, minä kunnioitan sitä mutta näytän sille kuinka asiat kuuluu tehdä. Mutta tästä ponin omituisen käyttäytymistavan syystä on  tärkeää että saa ne energiat purettua ponin liikkuessa eteen. Jos treenit menee alussa kuin yllä, komennan ensin sitä todella päättäväisesti liikkuumaan. Kun poni liikkuu vireästi eteenpäin kehun sitä kunnolla koska haluan sen oppivan että energisenä sen pitää liikkua eteen eikä jäkittää paikallaan. Tämän poni on pikkuhiljaa oppimassa ja se on myös oppinut sen että mun kanssa on aivan turha pelleillä.



En tiedä nyt jos tajusitte mun selityksestä mitään, mutta toivon että teitte!

Perjantai 26.4.

Eilen oli todella pitkä ja raskas päivä. Hautajaiset kestivät kauan, mutta olivat hyvin suunnitellut ja kauniit vaikka olivatkin surujuhlat. Kotona olin joskus 4 aikoihin, silloin vaihdoin vain vaatteet ja lähdin K seurassa kaupungille juomaan sateisen perjantain iltapäiväkahvit. Päädyimme tällä kertaa Café de Paris-nimiseen kahvilaan ja siellä saimme parisen tuntia kulumaan.

Kardemumma Cappuchino 

Kiertelimme myös pari kauppaa ja mukaan tarttui ihana villapusero H&M:stä(en ole siitä ottanut kuvaa) sekä 5kpl viinilaseja. Tämän jälkeen tulikin jo kiire kotiin vaihtamaan vaatteet ja lähdin sitten **********:lle katsomaan paikkoja ja puhumaan myös L:n kanssa kesän järjestelyistä. Lähtiessäni sieltä kello oli jo yli 8, joten hain K:n kotoa meille ja A liittyi myös seuraan. Kiva ja rauhoittava tyttöjen ilta parhaiden kanssa sai päivän tunnevyöryä helpoittumaan!

Lauantai 27.4. - TÄMÄ PÄIVÄ

Heräsin joskus puoli 10 aikaan ja oon sen jälkeen vaan selaillut nettisivuja, juonut aamukahvit ja syönyt aamupalaa. Makaan tällä hetkelläkin vaan sohvalla tekemättä mitään. Ajattelin kuitenkin pakata pari pakettia ja viedä niitä postiin sekä hakea myös pari pakettia postista! Sen jälkeen lähdenkin jo tallille liikuttamaan pikkumiestä. Ajattelin että tänään olisi hyvä päivä hypätä pari estettä, edellytyksenä että kenttä/keskikenttä on hyvässä kunnossa! Illalla lähden sittenkin jo iskän luo ja olen siellä yön yli, tulen takaisin keskustaan huomenna aamulla. 

Kreikkalaista jogurttia, maailman parasta luomumysliä, appelsiini ja kahvia. Paras tapa aloittaa lauantai. ♥  (ja joo, en ole tällä viikolla LCHF-ruokavaliolla, en jaksa syödä kauheita rasvamääriä ollessani kipeä. Pitää katsoa sitten miten ensi viikko menee.) 

Noniin, taas tuli aika potkia itseäni persuksille ja aloittaa tämä päivä! Laters!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti