Hae tästä blogista

10.9.2013

8.9.2013 Elämän ensimmäinen estevalmennus

Sunnuntaina oli kyseessä minun ja Cheerun ensimmäinen yhteinen estevalmennus/puomitunti ja kyseessä myös Cheerun ensimmäinen kerta ylittää korkeampaa kuin puomia ratsastaja selässä.

Alkuverryttelyn jälkeen jäimme kentän toiseen laitaan voltille ja ylitimme voltilla puomin molempiin suuntiin sekä käynnissä että ravissa. Pikkuhiljaa siirryimme kentän toiseen osaan jonne A-K oli rakentanut tehtävän;


Tätä tehtävää ratsastettiin molempiin suuntiin. Minun piti keskittyä siihen ettei mikään ole muuttunut vaikka puomi muuttui ristikoksi ja asettaa hevonen ajoissa (+monta muuta pientä asiaa). Allaolevasta videopätkästä näette harjoituksen. Jätin äänet päälle jotta saatte kuulla tunninpitäjän kommentit. 



Tämän tehtävän jälkeen kävelimme hetken ja seuraavaksi oli laukkatehtävä pienen cavalettien yli. Tästä minulla ei ole kuvia, ja C oli silloin jo aika väsynyt ettei oikein kunnioittanut kavaletteja/"sokerinpaloja" (sellaisia muovisia juttuja, ei puu-puomeja). Lopuksi verkkasin vielä C:tä voltilla saadakseen se pehmeäksi ja rennoksi.

Vaikkei tunti kuulostakaan raskaalta, se oli hirveän raskas. Sekä minä että Cheeru olimme ihan hiestä märkiä. Mutta C oli kyllä niin hieno poika ja olen tosi ylpeä siitä, vaikka katsomossa oli suunnilleen kymmenen silmäparia + koira meitä vahtaamassa. ;)

Kiitos vielä A-K:lle tunnista! :)

Lopuksi päivän kuvasaldo;

C ja sen tyypillinen "keskittymisilme" :D











6 kommenttia:

  1. Miksi Cheeru nostelee päätään lähes kokoajan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedoksi kaikille, Cheeru on vielä nuori 3½-vuotias eikä omaa läheskään samanlaista lihaksistoa kuin mikä aikuisella hevosella eikä siksi jaksa vielä kantaa itseänsä muodossa,sellaista siltä ei edes voi odottaa. Myös keskittymisen herpaannuttua se välillä heittelee päätänsä, tämähän oli kuitenkin vasta meidän ensimmäinen "este"valmennus.

      Muoto ja lihakset tulevat pikkuhiljaa, ja juuri tällaisten kommenttien ansiosta en paljoakaan laita videoita blogiin, koska ratsastuksemme ei aina ole sellaista näkyä mitä voi näyttää ilman suurta haloota. Kaikki kehittyy pikkuhiljaa, mutta siihen menee vielä paljon aikaa. :)

      Poista
    2. Mä kysyin tän kysymyksen.
      Mikä tässä oli sun mielestä pahaa? :o ihan normaalisti kysyin. Enkä edes mielessäni tarkottanut mitään ilkeetä, pelkkä kysymys. Kiitos kuitenkin vastauksesta.

      Poista
    3. En nähnyt sitä mitenkään "pahana" kysymyksenä, ajattelin enemmänkin vain valaista kaikkia siitä miksi nuoret hevoset tekevät niin. :) Välillä myös on vaikeaa nähdä ovatko kysymykset ilkikurisia vai ainoastaan kysymyksiä.

      Poista
  2. voitko linkata videon kun ei näy kännykällä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://youtu.be/0jZbdATMv9I siinä on linkki :)

      Poista