Hae tästä blogista

23.3.2013

MEGAPOSTAUS-VIIKONLOPPU, Osa 1

Kuten olette ehkä huomanneet, minun ruokavalioni poikkeaa siitä mitä keskivertosuomalainen syö. 

Rankkojen treenien ja pitkien päivien vuoksi tarvin terveellisen ruokavalion joka edistää urheilua ja hyvinvointia. Ruokavalioni pohjana on nyt kaksi viikkoa taaksepäin LCHF-ruokavalio. LCHF tarkoittaa Low in Carb and High in Fat, eli Vähän Hiilihydraatteja ja Paljon Rasvaa, suoraan sanoen siis karppausta. Hiilihydraatit on periaatteessa sokeria ja jauhoa kaikissa muodoissa, joten sitä yritän nyt välttää.Toki ruokavalioni poikkeaa tästä vähäsen. Syön esim jotain hiilihydraatteja ( yleensä proteiinijuoman) treenien jälkeen, proteiinipitoisuus ruuassa on korkea sekä monet kasvikset ja marjat kuuluvat myös ruokavaliooni. En siis syö vaan kanamunia ja pekonia, jos joku niin luulee (niin ainakin mun iskä luuli). Yritän myös välttää syödä aivan liian rasvaista ruokaa ja se ruoka joka on vähän rasvaisempaa jota syön, niin siinä on terveellisiä rasvahappoja.

Olen huomannut vaihtaessani tähän ruokavalioon että voin uskomattoman HYVIN! Energiaa riittää vaikka mihinkä, nukun paljon paremmin ja voin hyvin myös psyykkisesti! Yleensä karppausta on käytetty laihdutuskeinona, mutta itse yritän löytää elämäntavan jolla voin elää terveellisemmin ja voida hyvin. Tähän mennessä olen onnistunut hyvin ja aion jatkaa samaan malliiin, koska tunnen että tämä on se "mun juttu". Iso plussa juuri tässä "dieetissä" on se, että se edesauttaa treenaamistani ja tuloksien saaminen helpottuu entisestään!Monet nyt varmaan ajattelee että hyi mitä kaikkea ällöä terveellistä se nyt syö.. Mutta on pakko sanoa, myös terveellinen on hyvää! En itse enää halua syödä hiilaritäytteisiä ruokia, eikä minun edes tee niitä mieli!
Tällainen oli ensimmäinen ostosreissun saldo kun päätin aloittaa uuden elämäni!


Tässä on esimerkkiä siitä, mitä yhden päivän aikana syön(suunnilleen, riippuu paljonko treenaan päivän aikana, olenko töissä/koulussa jne. Ja ajat ovat myös vain suuntaa antavia);



 Aamupala klo. 07:30
- kahvia
- 100g kreikkalaista jogurttia, 25g marjoja(mustikka/vadelma) + pellavansiemeniä


Aikainen välipala klo. 10:00
- 1 x omena tai 2x kotitekoista näkkileipää


Lounas klo. 12:00
- 100g kalapihviä  (kalaa, kanamuna, pippuri, suola, kerma), n. 50g avokadosekoitusta (½avokado, 2 rkl bulgarian jogurttia, 1 rkl maustettua tuorejuustoa, pippuria, suolaa), n. 70g kurkku-"tikkuja"



Iltapäivän välipala klo. 14:30
- 125g rahkaa + ½ kourallista ei-suolattua pähkinäsekoitusta(gogreen)


1-2h Ennen salia klo. 17:00
- pieni salaatti proteiinilisällä





Iltapala/Salin jälkeen klo.20-21:00


- Proteinshake (1 kauhallinen Diet Whey-protskupulveria + 175ml maitoa) ja 150g mantelipuuroa (mantelijauhoa,kanamuna,maitoa,voita) pilkotun mantelin sekä marjojen kera





Tosin tämä mun syöminen vaihtelee päivittäin, mutta yritan ainakin pitää että söisin 5-6 kertaa päivässä! 




Jos haluat lukea lisää tästä karppausaiheesta, TÄSSÄ on kiinnostavaa tekstiä!

2 kommenttia:

  1. tekisitkö II osaan enemmän liikunnasta ja painon pudotuksesta kertovaa postausta? :) Tämä oli kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkososa tehty, sinne laitoin! Kiva kun tykkäsit! :)

      Poista